"Kent ve Kültür" sempozyumu Taraklı'da gerçekleştirildi

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği yeni bir projeyi daha Türkiye'nin entelektüel hayatına kazandırıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen program Taraklı ilçesinde düzenlendi.

Taraklı Kaymakamı Muhamet Kaya ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaramana’ın da katıldığı programın genel amacı, Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde yer alan meseleler üzerine akademik çalışmalar yapmak, yapılanları paylaşmak ve teşvik etmek. Dernek tarafından “Bir Dünyanın Eşiğinde” adı altında lisans ve lisansüstü herkese açık olan ve her yıl farklı konular üzerine düzenlenmesi planlan sempozyumun bu yılki teması ise “Kent ve Kültür”.

Dernek, “Kent ve Kültür” etrafında yapılan çalışmalarla-sözlü tarih, seyahatnameler, şehir yaşamı gibi-yaşadığımız mekân ve kentlerin kültür tarihiyle ilgili çalışmalar yapmayı amaçlamakta. Programın bir “Citta Slow” olan ve aynı zamanda İpek Yolu üzerinde bulunan Taraklı’da gerçekleşmesi “kent ve kültür” temasına uygun bir mekan teşkil etmekte.

Programın danışma kurulunda Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Murat Belge, Prof. Dr. Fuat E. Keyman, Prof. Dr. Hatice Aynur ve Prof. Dr. Besim F. Dellaloğlu gibi önemli akademisyen ve yazarlar bulunuyor. İki gün sürecek olan sempozyumda, danışma kurulu tarafından bildirileri kabul edilmiş olan katılımcılar sunum yaptılar. Katılımcılar arasında Boğaziçi, Mimar Sinan, Şehir, Orta Doğu Teknik ve Marmara Üniversitesi gibi Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin öğrencileri yeralıyor. Sempozyumun açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Besim Dellaloğlu yaptı. Beş oturum olması planlanan sempozyumda Adapazarılı hikayeci Necati Mert özel oturumu da düzenleneceği belirtildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]