Kızılay İl Temsilcisi İşgüzar'dan kan bağışı çağrısı

Kızılay Sakarya İl Temsilcisi Ahmet İşgüzar Sakarya Üniversitesi’nin düzenlenecek olan “Kan ver Kahramanım Ol” kampanyasına herkesi davet etti.

Kızılay Sakarya İl Temsiliği ve Sakarya Üniversitesinin ortaklaşa hazırladığı “Kan ver Kahramanım Ol” kampanyası 28 Nisan 2015 Salı Günü Sakarya Üniversitesi Helikopter pistinde başlayor. Kampanya ile ilgili açıklama yapan Kızılay Sakarya İl Temsilcisi Ahmet İşgüzar, “ daha önceki yıllarda da yaptığımız üniversitemizle iş birliği ile kan kampanyamızla yapacağımız 28 Nisan Salı gününkü kan kampanyamızın en büyük ortağımız Serdivan Belediyesidir. Bu yıl ki kan hedefimiz 2015 diyoruz en az. Birgünde 2015 ünite kan almayı hedefliyoruz hatta onuda aşmalıyız. Bunun içinde çeşitli süprizler ve hediyeler hazırladık. Bu yıl kış şartlarının uzun sürmesi kan toplamada baya programı aksatmaya neden oldu. Bir de doktor sayımızda bir eksiklik vardı onu da tamamlaya çalışıyoruz hızla. İnşallah hava şartları güzel gidiyor ve Sakaryamızda da insanlarımız kan verme duyarlıdır. Bu yıl hedefe koyulan kan toplama ünite sayımız 26 bin olması lazım. Bu sene 26 bin’e ulaşacağız inşallah. Topladığımız kan Sakaryamızın ihtiyacını karşılar diye düşünüyoruz. Bu seneki sloganımız ‘Kan ver Kahramanım Ol’dur. Kan verme ilk seferde ürkütücü olsada çok önemli bir hizmet. Para ve hatırla bulunamayacak birşeydir. Sakarya Üniversitesi Helikopter pistinde sabah 9’da başlayacak olan programız 21.30’a kadar sürecek. Üniversitemiz kan veren öğrencilere yemekde verecek. Serdivan Belediyemizinde sürpriz hediyeleri var. Herkesi yapılacak olan kan bağış etkinliğine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kızılay’da Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Ceyda Topaloğlu ise yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi vererek, “ En büyük destekçimiz Serdivan Belediyesidir. Gönüllü sayımız 150 öğrenci ogün aktif olarak çalışacak. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük belirlenen noktalardan kan vermek isteyen kişiler için araç kaldırılacak. 2 bin 500 kişilik yemek dağıtılacak. 68 tane kan bağışı yatağı açılacak alanda. Aynı anda 68 kişiden kan alıyoruz. Bunun yanında 10 tane reaksiyon yatağı açılacak. Toplam 10 tane doktoruz var. İnşallah geniş bir kadro ile başlayacağız” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]