Kobal: "Ahırlardaki kesimler hijyenik olmaz"

“Veteriner görevlendirmesi şart” diyen Kobal uyardı: “Ahırlarda yapılan kesimler hijyenik olmaz”

Kasaplar Odası Sakarya Şube Başkanı Nihat Kobal, kurban kesimi yapılan yerlerin hijyenik olmadığını, Devletin toplu kesim yapılan yerlerde veteriner görevlendirmesi gerektiğini söyledi.

Kobal, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hijyenik kesim yapılması için gerekli koşulların sağlanması ve veteriner tahsisi konusunda Tarım Bakanlığı yetkililerini uyardı.

Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal ayrıca hayvan kesimlerinin ahırlarda yapıldığını öne sürerek, “Ahırlarda yapılan kesimler hijyenik olmaz” dedi.

İşte Kasaplar Odası Başkanının o açıklamaları:

“Veteriner görevlendirmesi şart”

“Kurban kesilen yerlerin hijyenik olmadığı kanısındayım. Çünkü ahırlarda kesiliyor. Bunların hijyenik olduğunu sanmıyorum. Hayvanların hijyenik ortamda kesilmesi için, Devletin 300-400 tane kurban kesilen yerlerde veteriner görevlendirmesi gerekir. 300-400 hayvan içinden veremli veya başka hastalıklı hayvanlar çıkabilir. Bunları vatandaşa yedirmemek için Tarım Bakanlığı yetkililerinin mutlaka veteriner tahsis etmesi gerektiğini düşünüyorum…”

“Mavi dil söylentileri umarım doğru değildir”

Kasaplar Odası Sakarya Şube Başkanı Nihat Kobal ayrıca, mavi dil hastalığı ve karantina önlemleri konusunda “Umarım okuduklarım doğru değildir” dedi ve şunları söyledi:

“Mavi dil hastalığı olayını bugün gazetelerde okudum. Konuyla ilgili pek bilgim yok. Bilgi edindiğimde açıklama yaparım. İzmit’te varmış diye söylediler. Hayırlısı olur inşallah. Şu anda bir şey söylemeyeyim. Umarım hastalık Sakarya’da yoktur ve var olan yerlerde de yaygınlaşmaz. Yetkililer daha iyi bilir. Kurban Bayramı öncesinde bu tarz şeyler çıkıyor. Doğru mudur, değil midir bilmiyorum, ama umarım doğru değildir.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]