KOSGEB ile hayallerini gerçekleştirdiler

Sakarya’da KOSGEB (Küçük ve Orta işletmeleri Geliştirme Başkanlığı İdaresi) tarafından açılan girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra Hibe almaya hak kazanan Genç girişimcilerden Yılmaz Parlak ortağı Emirhan Tural ile birlikte Bölgenin En Büyük halı yıkama fabrikasını hizmete açtı.

Çocukluğundan bu yana Sakarya'nın Karasu İlçesinde babasıyla birlikte oto yıkama ve halı Yıkama işinde çalışan Yılmaz Parlak (26) Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümünün Halkla İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra kendi işini kurmaya karar verdi.

Bilgisayar alanından tecrübe kazanan Parlak bir süre Karasu Devlet Hastenesin de çalıştıktan sonra 2013 yılında KOSGEB'in düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika aldı.

2015 yılında Ziraat Mühendisi ortağı Emirhan Tural (30) ile birlikte Adapazarı İlçesi Yağcılar Mahallesinde 200 Bin TL Öz Sermaye ve 100 Bin TL KOSGEB Desteği ile Bölgenin en büyük Halı Yıkama Tesisini hizmete açtı.

Resmi işlemlerin ardından makina ve ekipmanlarını satın alan Parlak hibe desteğini almak üzere İş Planı hazırlayarak Sakarya KOSGEB il Müdürlüğüne başvurdu. İş Planı kabul edilen Parlak KOSGEB'ten 30 Bin TL Hibe 70 Bin TL ise Sabit yatırım desteği almaya hak kazandı. Yılmaz Parlak ve Emirhan Tural'ın sahibi olduğu Sakarya Parlak Halı Yıkama profesyonel çalışmalar ile yüzde yüz memnuniyet garantisiyle Sakarya’nın öncü firmalarından biri olmayı başardı.

Bir Danışman İle Bu İşi Yapmanın Kazanımları Daha Fazla…

KOSGEB ile tanışmasından ve girişimcilik hayallerinden bahseden ortak Yılmaz Parlak, bu hayalinin daha eskilere dayandığına değinerek, “2013 yılında basında çıkan haberler vasıtası ile bu sistemi duydum ve araştırdım. İş kurmak için başvurdum belli bir eğitimden geçtim ancak bazı imkansızlıklardan dolayı devam ettiremedim. Sonrasında ortağım Emirhan Tural ile beraber kuracağımız iş ile ilgili ayrıntılı bir fizibilite raporu çıkarttık ve bir danışmanımıza hikayemizi anlattık. Oda bizi yönlendirerek iş sahamızı genişletti ve bilgilendirmelerde bulundu. Sonrasında danışmanımız vasıtası ile başvurumuzu yaptık. Danışmanımızın yönlendirmeleriyle sunduğumuz proje kurul tarafından kabul edildi, ardından her şey sırasıyla gerçekleşerek kendi işimizin patronu olduk. Proje hazırlama aşaması ise bu işin en önemli noktalarından biridir. Aldığımız eğitimlerde proje hazırlaması bize öğretiliyor ancak bir danışman ile bu işi yapmanın kazanımları daha fazla. Her türlü desteği danışmanımız tarafından aldık” dedi.

KOSGEB Olmasaydı Bu Hayalimize Kavuşmak Daha Uzun Sürecekti

KOSGEB sayesinde hayallerine kavuşan genç girişimciler “ KOSGEB’de aldığımız eğitim bize çok şeyler kattı. Girişimcilik eğitimleri bize Bir firmanın kuruluş aşamasında ne tür yollardan geçtiğini gerçek bir girişimcinin nasıl olması gerektiğini ve sektörel vizyon kazanmamızı sağladı. Bu sistem herkese önerebileceğimiz bir sistemdir. Biz aldığımız eğitimden de hizmetten de memnun kaldık. KOSGEP sayesinde bir girişimcide bulunması gereken tüm vasıflara eriştik. İlk önce imkansız olarak görüp çekinerek başladığımız bu yolda her şeyin sistematik işlediğini gördük. Şuanda hiçbir eksik belgemiz yok. Her şey danışmanımızın profosyonel çalışması ve bilgi birikimi ile yasal prosedüre uygun şekilde dizayn edildi. Bu sektörde kullanılan en iyi makine ve teçhizata sahibiz. KOSGEB’in girişimcilerine sunduğu hibe desteği ile faturalandırılmış her türlü demirbaş malzememizin %60 lık kısmını KOSGEB karşıladı. 3 yeni istihdam sağladık. KOSGEB’den destek almasaydık bu hayalimize kavuşmak daha uzun sürecekti.” dedi.

KOSGEP’den aldıkları hibe desteğinin yanı sıra ciddi bir sermaye ile bu işletmeyi faaliyet geçirdiklerini söyleyen ortaklardan Emirhan Tural, ise “ Biz herhangi bir destek almak için bu işe başlamadık. Biz gerçekten bu işi yapmak istediğimiz için yaptık. KOSGEB bize ana sermayemizin yanında bir destek verdi. Bu şekilde iş kurmak isteyenlere tavsiyemdir. KOSGEB’ten alınan destek’in yanı sıra ayrıca bir sermaye ile de kendilerini garantilemeleri gerekiyor. Benim şuanda ofisimdeki sandalye bile sigortalanmıştır. Bu işi KOSGEB’ten destek almadan yapmaya çalışsaydık belki de hala bir çok evrak için günlerimizi hatta aylarımızı harcıyor olacaktık. Ancak KOSGEB sayesinde 6 aylık bir süre içinde işimizin sahibi olduk.” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]