Kurban Bayramı'na doğru

Erenler ilçesinde kurulan kurban pazarında, Doğa ve Güneydoğu bölgelerinden getirilen küçük ve büyükbaş hayvanlar 600 ile 10 bin lira arasında satılıyor.

Sakarya Ticaret Hayvan Borsası sorumlusu ve veteriner hekim Cenk Kahraman yaptığı açıklamada, kurban pazarlarında hayvan sağlığının korunması için önlemler aldıklarını söyledi.

Tüketicilerin rahat bir ortamda alışveriş yapmaları için hayvan pazarında her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Kahraman, ilk olarak pazara gelen kurbanlıkları dezenfeksiyon tünelinden geçirerek hastalık risklerini minimize etmeye çalıştıklarını belirtti.

Kahraman,  kurbanlık olarak alınacak hayvanın öncelikle fiziki anlamda sağlık durumuna bakılması gerektiğini vurgulayarak "Hayvanlarda ateş, ağızda yara, göz mukozasında akıntı, kızarıklık, tırnak arasında yara ve topallık olmaması gerekir. Hayvanın genel sağlığının yanında kurbanlığın kesileceği yerinde hijyen kurallarına uyması gerekli. Kurban dini bir vecibe, kesim uygun görülen yerlerde yapılmalı" diye konuştu.

Pazar esnafı Selçuk Macit, satışlardan memnun olduklarını kaydetti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]