Marmara Bölgesi'ne yeni otoyol yapılacak

Sakarya\'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü\'ne, oradan da Tekirdağ\'a uzanıp Çanakkale\'ye giden yeni bir otoyol inşa edilecek.

2003\'ten bu yana 17 bin kilometreden fazla "duble yol" yapımını tamamlayan Hükümet, yeni dönemde önceliği "otoyollara" verecek. İstanbul üstünden devam eden trafiğin rahatlatılması için Sakarya\'dan başlayıp Çanakkale\'ye uzanan yeni bir otoyol inşa edilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Karayolu yatırımlarında duraklama söz konusu olmadığını söyleyen Elvan, şuana kadar 10 milyar lira harcandığını ifade etti.

Elvan şunları söyledi:

"Zaman zaman şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor; sanki karayolu yatırımlarında bir azalma oldu veya bir duraklama yaşanıyor. Bu son derece yanlış ve gerçekten bir algı yönetimi yapılmaya çalışıyor. Ki bu yıl biz belki Cumhuriyet tarihinin en yüksek karayolu harcaması yapıyoruz. Şuana kadar 10 milyar lira fiili olarak harcamış durumdayız. Aşağı yukarı bu yılsonu itibariyle 13-14 milyar TL\'yi bulmuş olacak."

Otoyol dönemini başlatacağız

Yeni dönemde otoyollara ağırlık vereceğiz. Bir otoyol dönemini başlatacağız. Biliyorsunuz Edirne\'den Adana, Gaziantep\'e kadar uzanan kesimde özellikle Ankara, Niğde bölümünde otoyolumuz yok. Bu yıl Ankara, Niğde otoyolu ihalesi bu yıl çıkaracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı.

Marmara Bölgesi\'ne yeni otoyol projesi

Yeni bir otoyol projesinden bahseden Elvan, İstanbul\'a girişleri rahatlatacağını söyledi. Yurt dışı çıkışları ve girişlerinin de İstanbul Çanakkale üzerinden yapılarak bu açıdan da İstanbul trafiğinin rahatlanması amaçlandığını belirtti.

"Bizim açımızdan çok önem taşıyan bir başka bölge Marmara Bölge\'si. Biliyorsunuz nüfusumuzun önemli bir kesimi bu bölgede. Trafik yoğunluğu açısından da oldukça sıkıntılı bir bölge. Bir otoyolumuz ve D-100 karayolumuz var. tabi bu mevcut otoyolumuz ve D-100 karayolumuz yeterli durumda değil. Bu nedenle İstanbul\'a giriş-çıkışları rahatlatabilmek amacıyla yeni bir otoyol projesine başlıyoruz. bugün-yarın ihalesine çıkacağız. O da Sakarya\'dan Kocaeli\'ne, Kocaeli\'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü\'ne kadar uzanan, oradan da Tekirdağ, Tekirdağ\'dan da Çanakkale\'ye indireceğiz. Buradaki amacımız şu; özellikle Ege Bölgesi\'nde taşımacılık yapan vatandaşlarımızı rahatlatmak istiyoruz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]