MHP'li adaylar genç iş adamları ile birlikte

MHP İl Başkanlığı organizasyonunda vekil adayları TÜGİK çatışı altındaki Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği ile bir araya geldiler. Oldukça geniş katılımlı toplantıda uzun süren soru-cevap finali ile dolu dolu bir program gerçekleştirildi. Açılım sürecinden ekonomiye, Türkiye genelinden Sakarya\'ya pek çok konuda soru alan adaylar genç işadamlarını verdikleri yanıtlarla doyurdular.

BÜLBÜL : GENÇ İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELMEKTEN MUTLUYUZ
Levent Bülbül ve Dernek Başkanı Gökhan Korkmaz\'ın açılış konuşmasını yaptığı istişare toplantısında Bülbül katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.  Ülkenin geleceğinin gençlerle sağlanabileceğini söyleyen Bülbül adayların soruları yanıtlayacağını ifade etti.

AÇBA : AÇILIM SÜRECİNİN ADI NEYDİ NE OLDU?
Adaylardan Zihni Açba gelen bir soru üzerine "Açılım sürecinin adı önce Kürt Açılımıydı, Sonra Milli Birlik Projesi oldu, sonra başındaki tanım kaldırıldı sadece Açılım Süreci oldu. AKP Seçim beyannamesini bastığında broşürlerde ve seçim beyannamesinde yer almadı, unutulduğu, yolda düştüğü vs.. söylendi. Terör 2000 yılında bitirilmişti ve AKP 2002\'de iktidara geldiğinde ülkede terör sorunu yokken birden "analar ağlamasın" diye sloganlar üretildi. Daha sonra süreçle beraber pek çok terör hadisesi gerçekleşti, canlar gitti, yaralananlar, diri diri yakılanlar oldu. Bu sürecin ne işe yaradığını sorgulamak lazım. Bu süreç olmadan önce terör neredeydi, şimdi nerede? Artık terör alenen caddede, buna bakmak lazım" dedi.

BÜLBÜL: BAŞKANLIK SİSTEMİ DÜN NEDEN GÜNDEME GETİRİLMEDİ
Yine soru üzerine İl Başkanı Bülbül "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken neden başkanlık sistemini getirmediler? O zaman milletvekili sayısı da yeterliydi, referanduma da gidebilirlerdi. Ama ne zaman Başbakan Cumhurbaşkanı oldu, o zaman başkanlık sistemi istendi. Demek ki sisteme göre değil, kişilere göre bir talep var diye akıllara soru gelmiyor mu" dedi.

ÜNVER : ŞEHRİN PLANI YOK
Aday Ünver ise sorular üzerine şehrin master planı olmadığını iddia etti. Ünver "Sakarya\'nın vizyonu nedir? Siz yatırım yapmak isteseniz hangi bölgeyi seçersiniz? Ulaşım planı nedir, imar planı nasıldır? Hangi koşullarda neye göre değişir, hiç birinin kuralı yok. Ben Büyükşehir Başkan Adayı iken bu şehre Hendek-Yenkent arasına hafif raylı sistem dedim, birileri "Size gökteki yıldızları vaad ediyorlar" diye eleştiride bulundu. Neden? Yapılamaz mı, bir sakıncası mı var, mümkün değil mi? Halbuki gayet iyi bir proje olduğunu kendileri de biliyorlar ama biz söyleyince korkuyorlar, muhalefet ediyorlar. Biz Sakarya\'nın geleceği için düşünüyor ve üretiyoruz" dedi.

TAŞDEVİREN: RANTİYEDEN BAŞKA PLAN YOK
Aday Taşdeviren sanayicilik ve gelişme alanında gelen bir soru üzerine "Bu ülkede yüksek reel faiz ve inşaat rantiyesinden başka yatırım alanı yok. Geliri düşük olan bir ev sahibi olayım, 10 yıl kredi çekeyim 100.000 TL\'lik evi faiziyle 200.000 TL\'ye mal edeyim de ne olursa olsun derken yüksek gelir grupları ise Serdivan\'da 3-4 apart alayım metrekaresi 2.000 TL\'den topraktan girsem 2.500 TL\'ye satayım diye düşünüyor. Bunu düşünenlerin davranışlarını tartışmak yerine bu ülkede ekonomi politikalarının insanları başak bir yatırım alanına yönlendirmediğini söylemek daha doğru bir bakış olur. 2008 Hedge ve Toxic fon krizinden sonra İspanya\'da hala satılamayan binaların yıkımına karar veriliyor. Çünkü o binalar satılmadan belirli bölgelerde konut fiyatları ve satışları dengelenemeyecek. Örnekler ortada, hala inşaat ve gayri menkul sektörü körükleniyor, hükümetin başka politikası yok. Listenizde genç işadamlarınızın yarısı inşaat ve bağlı sektörlerde iş yapıyor. Emlak balonu durursa ne olacak? Biz bunları düşünüyoruz, AKP hükümeti hala emlak ve gayrimenkul üzerinden aldığı hızla gitmekten başka bir şey yapmıyor" dedi.

Lojistik ile ilgili sorulara da yanıt veren Taşdeviren "Türkşye\'de 700.000 kamyon var ve bir o kadar daha kamyon alıp kendi işinin patronu olmayı hayal eden işsiz insan var. Bu yolun sonu yok. Ülkede ulaştırma ve lojistik anlayışı çökmüştür. Avrupa\'nın 10 ülkesinden daha fazla kamyon Türkiye\'de bulunuyor. Tam bir verimsizlik, keşmekeş ve kuralsızlık içinde insanlar ekmek kavgasında vahşi bir düzene sürükleniyor. Bu konuda çıkarılacak yasaları biliyoruz, araçların yaş haddi uygulaması bir türlü devreye sokulmuyor, başka ülkelerin TIR\'cılarına karne veriliyor Türk TIR\'cısı senedini ödeyemiyor. Bunları reddediyoruz" dedi.

DOĞANCI : PROJELERİMİZ VAR
Sakarya\'da her alanda fırsat olduğunu ifade eden aday Doğancı "Turizm, Sanayi, Tarım, Eğitim, Sağlık, Ticaret her ne varsa Sakarya\'da potansiyel var. Ama bu potansiyel değerlendirilemiyor. Projelerimiz var, Sakarya nehri büyük bir kaynak, İstanbul\'a yakınlık büyük bir avantaj ama hiç proje yok, şehre sahip çıkan da yok" dedi.

GÖKHAN KORKMAZ: İSTİŞAREDE BEREKET VARDIR
Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Korkmaz yaptığı kapanış konuşmasında espri yaparak "Kahvaltımız bitti ama bu gidişle akşam yemeğini de bir arada yiyeceğiz. Sorular çok yanıtlarda bir o kadar bizlere faydalı oldu, istişarede bereket vardır. Bizler düşünen, üreten insanlarız, her fikri dinleriz, değerlendiririz. Üye arkadaşlarımın da istifade ettiğinden eminim" dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]