Minik öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi verildi

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Servet Akdeniz tarafından Deprem Müzesi’nde “Afetin Tanımı ve Afet Bilinci” konulu eğitim verildi.

Adapazarı Belediyesi ile Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan işbirliği ile 17 Ağustos ve Karaman İlkokulu 3-4 sınıf öğrencilerine yönelik, Deprem Müzesi'nde uygulamalı eğitim verildi. Eğitime İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş da katılarak çocuklara deprem konusunda bilgi verdi.

Bireylerin afet eğitimi alarak kendilerini geliştirmesi gerektiğini kaydeden Eğitim Uzmanı Servet Akdeniz “Sakarya 1.deprem bölgesi olması nedeniyle afetlere dirençli yapıların olması gerek. Tehlikeleri tespit edip riskleri azaltmak gerek. Koridorlardaki portmantoları sabitleyelim. Yaralanmaların yüzde 20’si eşyaların insanların üzerine devrilmesinden kaynaklanıyor. Burada bulunan çocuklarımız henüz deprem gerçeği ile karşılaşmadı. Ancak olası bir deprem vakasında neler yapabileceklerini bilmeleri hayati önem taşıyor”dedi. Acil durumlarda sağlam nesnelerin yanında durmak gerektiğini belirten Akdeniz, “Ayakları metal olan masanın yanında yada altında durun. Afet anında Çök+Kapan+Tutun taktiği yapılmalı” diye konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]