Mısır'daki idam kararlarına Sakarya'dan tepki

Sakarya, Bolu ve Zonguldak\'ta AK Parti Gençlik Kolları ve bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır\'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.

AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Metin Dindar, Adapazarı Kültür Merkezi\'nin (AKM) karşısına darağacı bırakan grup adına yaptığı konuşmada, Mısır konusunda darbe sürecinden beri Türkiye\'nin tavrının net olduğunu söyledi.

Takındıkları tavrın Mısır halkına karşı değil, darbeci rejime yönelik olduğunu belirten Dindar, dünyadaki demokrasi mücadelesinin yanında yer aldıklarını kaydetti.

Dindar, halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı göstermeyeceklerini dile getirerek, "Halkların iradesine saygı duyanlara her zaman saygı duyduk, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz. Mısır \'da askeri darbe sonrasında siyasi ve barışçıl gösteriler sırasında tutuklanan herkes serbest bırakılmalıdır. Demokrasi mücadelesi veren Mısır halkı ve İhvan üyeleri için idam kararını kesinlikle kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yaşadıkları vahşete rağmen inandıkları yolda ilerleyen Mısırlıların yanında olacaklarını İfade eden Dindar, Gezi Parkı olaylarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ı "diktatör" olarak lanse eden Avrupa medyasının Mısır\'daki idam kararlarına kayıtsız kaldığına dikkati çekti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]