Motosiklet sevdası sonu oldu

Gelibolu'da, aşırı hız nedeniyle duble yolu ayıran refüje çarpan Sakaryalı üniversite öğrencisi Egemen Edirneli hayatını kaybetti.

Kaza, Keşan-Gelibolu Yolu Evreşe Beldesi yakınlarındaki Korudağ Rampası mevkiinde meydana geldi. Edirne’nin Keşan İlçesi’nden Gelibolu yönüne giden üniversite öğrencisi Egemen Edirneli yönetimindeki 54 E 5773 plakalı motosiklet, Evreşe Beldesi yakınlarındaki Korudağ Rampası mevkiinde iddiaya göre aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak duble yolu ayıran bariyere çarptı.

Kaza sonucu motosiklet parçalara ayrılırken, sürücü Egemen
Edirneli, başında kaskı ve üzerinde koruyucu giysileri olmasına rağmen asfalt zemine düşerek olay yerinde can verdi.

Kazanın ardından alev alan motosikletin benzin deposu ve motor kısmı, yoldan geçen sürücülerin yangın tüpüyle müdahalesi sonucu söndürüldü. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle kapanan yolda Keşan’dan Gelibolu yönüne yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Motosiklet tutkunuydu

Kazada hayatını kaybeden Egemen
Edirneli’nin, Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Almanca Çeviribilim bölümü öğrencisi olduğu ve bayram tatilini geçirmek üzere Sakarya’dan İzmir’e gittiği öğrenildi. Kazada ölen motosiklet tutkunu Egemen Edirneli'den geriye sosyal paylaşım sitelerine yüklediği fotoğraflar kaldı.

Egemen
Edirneli'nin cansız bedeni, jandarma ve polisin incelemesinin ardından Gelibolu Devlet Hastanesi morguna konuldu. Yaklaşık 1.5 saat kapanan yol, motosiklet parçalarının toplanarak olay yerinden kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Kurban Bayramı’ndan 2 gün önce motosikletiyle çıktığı yolculuk sırasında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Egemen Edirneli’nin arkadaşları kampanya başlattı.

Arkadaşlarıyla birlikte Keşan’dan Gelibolu istikametine gitmekte olan Egemen Edirneli motosikletiyle Evreşe İlçesi yakınlarındaki Korudağ Rampasında bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan ve yola savrulan Egemen Edirneli olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu olay sonrası Sakarya Motosiklet Sporları Kulübü (SMSK) üyesi ve Egemen Edirneli’nin arkadaşı olan Ufuk Toparlak Change.org’ta bir kampanya başlattı. Kampanya’ya kulüp üyelerinin yanı sıra birçok motosiklet kullanıcısı destek gösterdi.

Ufuk Toparlak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Egemen Edirneli hem benim hemde tüm kulüp üyelerimizin çok sevdiği biriydi. Güler yüzü ve iyiniyetiyle herkesin kısa sürede kalbini kazanırdı. Kaza haberini aldığımızda yıkıldık. Olayla ilgili olarak her motosikletçinin kabusu haline gelen ve motosiklet kazalarında ağır yaralanmaların ve ölümlerin sebebi haline gelen bariyerlerle ilgili olarak bir kampanya başlattık. SMSK üyesi arkadaşlarımız başta olmak üzere birçok motosiklet kullanıcısından destek görüyoruz. Bu kampanyamızda toplanan imzaları Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’a ileteceğiz. Egemen’in hayatını kaybetmesiyle bizim yaşadığımız acıyı başkalarıda yaşamasın istiyoruz. www.change.org’ta 'Yollara Motosiklet Dostu Bariyerler Koyun' başlığı altında başlattığımız kampanyaya herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]