Müftülük, Çalıştay ile yol haritasını belirledi

Sakarya Müftülüğü tarafından, Sakarya genelinde görev yapan vaizler, uzmanlar ve din görevlilerinin katıldıkları “Cami, Din Görevlisi ve Gençlik”  Çalıştayı gerçekleştirildi.

Sakarya Müftülüğü Toplantı Salonunda üç gün boyunca devam eden oturumlarda, 2014 yılı Camiler Haftası teması olarak belirlenen ‘Cami ve Gençlik’ teması kapsamında katılımcı vaiz, uzman ve din görevlileri tarafından birer sunum yapıldı.

Çalıştayın açılış ve kapanış oturumlarında Sakarya Müftüsü İlyas Serenli tarafından katılımcılara hitaben birer konuşma yapıldı. Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında: Din-i Mübin-i İslam’ın inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, toplumu din konusunda aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek görevini ifa eden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurum olarak her zaman topluma daha kaliteli hizmet verme gayreti içinde olduğunu belirterek konuşmasında; “Diyanet işleri Başkanlığı gençlere yönelik din hizmeti faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmektedir. Sakarya Müftülüğü olarak biz de ilimizdeki gençlere yönelik din hizmetleri faaliyetlerini ele almak ve bu faaliyetlerimizi nasıl daha etkin ve verimli bir hale getirebiliriz düşüncesiyle üç günlük ‘Cami, Din Görevlisi ve Gençlik Çalıştayı’nı organize ettik. Gerçekleştirilen çalıştayın, Sakarya Müftülüğü’nün gençlere yönelik sürdürmüş olduğu hizmetlerin etkinliğinin ve gerçekleştirilen faaliyetlerin verimliliğinin artmasına vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.   

Üç gün süren çalıştayda gerçekleştirilen oturumlarda; “Din Görevlisinin Kişisel Gelişimi ve Mesleki Motivasyonu”, “Din Görevlisinin Gençlere Yönelik Yapılacak Hizmetlerdeki Fonksiyonu”, “Dinî ve Sosyal Bir Mekân Olarak Camiler - Kuran Kursları”, “Gençler ve Dinî Kimlik” ana başlıkları altında yapılan sunum ve müzakerelerle sorunların tespiti ve ne tür çözümler üretilebileceği üzerinde durularak fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca sahada en sık karşılaşılan problemler ve din görevlisinin verimini azaltan etkenler de ele alındı. Görevlilerden gelen proje teklifleri değerlendirildi.  Çalıştay sonunda din görevlileri, ürettikleri projeleri ortaya koyma ve gençlere yönelik hizmet alanlarında görüşlerini iletme imkanı bulmaları dolayısıyla mutluluk duyduklarını ifade edip bu çalıştayların farklı gündemlerle devam etmesini talep ettiler. Çalıştay sonunda tasarlanan projeler üzerinde çalışacak bir komisyonun kurulması ve en kısa zamanda proje çalışmalarının hayata geçirilmesi kararları alındı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]