Müftülük, emekli din gönüllülerini bu yıl da unutmadı

Sakarya Müftülüğü tarafından, Sakarya genelinde görev yapmış olan veya Sakarya’da oturan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli personeline yönelik organize edilen ‘Emekli Görevliler Buluşma ve İstişare Toplantısı’ Serdivan Hanedan Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Müftülüğü’nün, Sakarya ve çevresinde ikamet eden 500’e yakın Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Personelini bir araya getirip buluşturduğu Program, yapılan yemek duasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gerçekleştirilen Programda açılış konuşmasını yapan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında;bu yıl 3.’sünü tertip ettiğimiz bu programla bir kez daha Sakarya genelinde görev yapmış olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Görevlilerimizi bir araya getirip buluşturmaktan ve Sakarya Müftülüğü ailesi olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, programa katılan herkese teşekkür etti

Daha sonra emekliler adına müezzin, imam hatip, vaiz ve ilçe müftüsü olarak görev yapıp emekli olan birer kişi duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri birer konuşma yaptılar. Emekli bir il müftü yardımcısı da dua yaptı.

Son olarak kürsüye gelen Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Rıdvan Çakır; takdire şayan bir vefa örneği göstererek ‘Emekli Görevliler Buluşma Programı’nın 3.’sünü tertip eden Sakarya Müftülüğü ailesine teşekkür ederek, böyle güzide bir toplulukla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti’ dile getirdi.  

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin davetlilerle bizzat ilgilendiği program, yapılan musafahalaşma ile son buldu.

Uzun yıllar Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş olan 108 yaşındaki Hafız Hasan Hoca’nın da ağırlandığı Programa; Em. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Rıdvan Çakır, Em. İl Müftüsü Ahmet Zeki Elturan, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ile Emekli İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Uzmanlar, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve diğer emeklilerle Sakarya’da faaliyet gösteren Din Görevlileri Dernekleri Temsilcileri katıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]