O söylentiler sonrası Emniyet Müdürlüğü harekete geçti

Sosyal Medya'da gündeme düşen, kalabalık yerlerden uzak durun çağrıları ve bomba ihbarları vatandaşları paniğe düşürdü. Sakarya Emniyet Müdürlüğü bu konu ile ilgili paylaşımda bulunanlara ulaştı.

"Kamuoyunda 'Sosyal Medya Yalanları Patladı" haberi içeriğinde halkı korku ve paniğe düşürecek şekilde haberlerin yer aldığının görülmesi üzerine görevlilerimizce yapılan araştırmada, haberi sosyal paylaşım siteleri üzerinden S.A.G isimli şahsın profil sayfasında yayımladığı tespit edilmiş, yapılan görüşmede haber içeriğini kendisine ait profilinde paylaştığı daha sonra bu paylaşımı kaldırdığını beyan etmiş, ne şekilde bilgiye ulaştığı sorulduğunda ise kendisinin de şuan hatırlayamadığı bir takım internet sitelerinden bulduğunu, bu bilgilerin doğruluğu konusunda bilgisinin olmadığını, daha önceden Sakarya'da gençliğinin geçtiğinden dolayı böyle bir bilgiyi paylaştığını ancak bilgilerin doğruluk derecesini bilmediğini belirtmiş, yapılan incelemede şahsın ilimizde ikamet etmediği başka bir ilden paylaşımda bulunduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak adı geçen şahıs hakkında "Bilişim yolu ile sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak" eyleminden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gerekli adli tahkikata başlanmıştır.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizdeki huzur ve güven ortamınrn muhafazası için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir."

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]