Öğrenciler, Kore savaşlarına katılan denizaltını gezdi

Adabilim okulu öğrencileri İzmit’te bulunan ve 1997 yılında müze haline getirilen Gayret adlı Denizaltı Gemi Müzesi’ni ziyaret etti.

Adabilim okulu kültürel etkinlikler alanındaki gezilerine devam ediyor. Bu kapsamda 2. Sınıf öğrencileri Kore ve Vietnam savaşlarına katılan Gayret adlı Denizaltı Gemi Müzesi’ni gezdi. Gördükleri karşısında çok şaşıran öğrenciler, yetkililerden gemi hakkında bilgi edindi. Gezi süresince öğrencilere eşlik eden müze rehberi Mehmet Elibol gemi ile ilgili şunları söyledi. “Gayret Gemisi 10 Mayıs 1946 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılmıştır. TCG Gayret 1975 - 95 yılları arasında bir çok Milli ve NATO Tatbikatlarına iştirak etmiştir. 5 Mayıs 1995 yılında ise gemi hizmet dışına alınarak Poyraz Limanı'nda muhafaza edilmiştir. 1997 Ocak ayında ise Gölcük Donanma Komutanlığı, Kocaeli Valiliği ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Yüzer Sanatlar Galerisi ve Müze haline getirildi” dedi.

Müze gezisi sonrası deniz manzarası eşliğinde Seka Park’ta öğretmenleri ile piknik yapma fırsatı da bulan öğrenciler piknik sonrası kısa bir süre kitap okudu. Geziden büyük keyif aldıklarını belirten öğrenciler öğretmenlerine ve geziyi tertip eden okul yöneticilerine teşekkür etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]