Öğrencilerden anlamlı hareket

Sapanca ilçesinde ortaokul öğrencileri, kitap okumanın önemine vurgu yapmak amacıyla meydanda kitap okudu.

Sapanca Meydanı\'nda düzenlenen etkinlikte konuşan öğrenci Zeynep Akarlar, etkinliğin kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Ailelerin de çocuklarla birlikte kitap okumaları gerektiğini ifade eden Akarlar, "Herkesin elinde kahve veya çay keyfi yaparken kitap olsun. Gün içinde yorulup eve geldiğinizde dinlenmek için televizyon izlemek istiyorsunuz, takip ettiğiniz dizileriniz var, biliyorum ama o dizilerin zaten büyük kısmı kitaplardan uyarlanıp çekiliyor" diye konuştu.

Akarlar, çocukların daha çok büyüklerinden gördüğü şeyleri taklit ettiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Bize, \'oku, adam ol’ derken, siz de okuyup daha iyi insan olmak için benim yanımda olun. Kitap okumayı alışkanlık haline getirmemi, okumaktan vazgeçmeyip daha büyük adam olmamı istiyorsanız, bana örnek olun lütfen. İşte bugün bunları anlatmak için toplandık buraya. Hem siz de bizimle kitap okuyun hem de kitap okurken bu keyfimize ortak olun."

Etkinliğe katılan İlçe Kaymakamı Gökhan Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Kemalettin Sami Paşa Ortaokulu öğrencileri, aileler ve öğretmenler, 15 dakika birlikte kitap okudu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]