Öğrencilere istihdam garantili staj programı

Okul sanayi işbirliği kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

İşletmelerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün üst düzeyde olması için okul ve sanayi işbirliği kurularak; eğitsel sosyal ve ekonomik gereksinimlerin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün sağlanması amaçlanan proje ile ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İmza Törenine, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu iştirak etti.

Öğrencinin Hedefi İş Dünyasının İhtiyacı İle Buluşacak

İmza töreninde konuşan Başkan Mahmut Kösemusul, SATSO’nun paydaşları ile birlikte önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğini vurguladı. Kösemusul, “İş dünyası olarak ilimizin geleceği adına hedeflerimiz var. Bu hedeflerimize doğru yol alırken paydaşlarımızla işbirliğine önem veriyoruz. Biliyoruz ki; iş dünyası ekonominin önemli bir parçası ama işbirliği güçbirliği demektir, eğitimle birlikte geliştiği zaman ekonomiye büyük katma değer sağlar.  Bu bilinçle nitelikli istihdam konusunda yaklaşık bir yıldır yürüttüğümüz projelere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla bir yenisini daha ekliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştireceğimiz çalışma sonucunda geleceğimiz öğrencilerimizin hayal ve hedeflerini, iş dünyamızın ihtiyaçları ile buluşturacağız. İlimize ve iş dünyamıza hayırlı olsun. Bu ve benzeri protokol ve projelerimizle nitelikli istihdam ve kaliteli üretimde fark oluşturan şehir hüviyetine kavuşacağız.” diye konuştu.

Eğitim Üretimin Motor Gücüdür

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ise “Eğitim üretimin motor gücüdür. Eğitimin üretime katkısı tartışılmaz bir gerçektir. İstihdamda nitelikli eleman Türkiye’nin üretim kalitesini de artıracaktır. Eğitimin sanayi ile işbirliğini önemsiyoruz. Bu projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gayret edeceğiz. İşbirliği projelerimizin artarak devam etmesini ümit ediyoruz.” dedi.

Alman Modeli

Okul Sanayi İş birliği Sakarya Modeli Protokolü, SATSO tarafından belirlenen işletmelerin eşleştirildikleri okullara sağlayacağı teknolojik altyapı desteğini, deneyim paylaşımını ve istihdam odaklı işbirliğini kapsıyor. Almanya’daki mesleki eğitim modeli örnek alınarak hazırlanan çalışma ile ticaret ve sanayi odası sektör ve nitelikli eleman ihtiyacına göre aktif bir rol oynayacak.

SATSO Meslek Komiteleri İle Çalışılacak

İş birliği Projesi kapsamında SATSO, Meslek Komiteleri ve ilgili sektörlerde mesleki eğitim alan öğrencilerle bir araya getirerek özendirme ve bilinçlendirme çalışması, istihdam garantili staj programı, beceri eğitimi, konferans, alan tanıtımı, fuar programları, rol model çalışmaları gerçekleştirecek.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]