Okul Sporları Wushu Türkiye Şampiyonası başladı

"Okul Sporları Wushu Türkiye Şampiyonası", Sakarya\'da başladı.

Serdivan ilçesindeki spor salonunda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde, yıldızlar kategorisinde taolu bölümünde sporcular mücadele etti.

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, şampiyonanın geçen yıl Batman\'da 108 sporcunun katılımıyla yapıldığını söyledi.

Bu sene sporcu sayısının 400 civarında olduğunu belirten Akyüz, "Wushu toplum sporu, insanlığın sağlığı açısından gelişen ve yayılan bir spor" dedi.

Söz konusu branşın Türkiye\'de daha yaygın hale getirilmesi gerektiğini anlatan Akyüz, bunun sağlanması için en uygun yerlerin okullar olduğunu vurguladı.

Özellikle okullardaki faaliyetleri önemsediklerini ve gençlerin spora yönlendirilmesinde bunların büyük önemi bulunduğunu dile getiren Akyüz, şunları kaydetti:

"Bütün ailelere sesleniyoruz; wushu bir aile sporudur, çocuklarımıza çok faydalıdır, mutlaka çocuklarına wushu yaptırsın. Bunun için çocuklarımız da arkadaşlarını bu spora teşvik etsin. Aileler komşularını bu işe teşvik etsin ve wushu bu şekilde gelişsin, yayılsın, toplumumuz wushu ile kalite kazansın. Gayemiz de bu. İnşallah bu ikincisi, gelecek yıllarda on binlerce sporcuyla yarışacağımız günleri bekliyoruz."

Büyükler kategorisindeki müsabakalarla yarın devam edecek şampiyonada hafta sonunda ise gençler kategorisi karşılaşmaları gerçekleştirilecek.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]