Okullarda 2.Dönem Başlıyor

Yarıyıl tatilinin ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi (8 Şubat Pazartesi günü) başlıyor. Sakarya’da 180 bin öğrenci tatil sonrası okullarına ve öğretmenlerine kavuşacak.

İkinci dönem ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri için liselere giriş sınavı (TEOG), lise son sınıf öğrencileri ve mezun adaylar için de üniversite sınavı maratonu ile geçecek. Ayrıca anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine de okul sütü dağıtımı başlayacak.

Kuntoğlu’ndan mesaj

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,  17 Haziran’da tamamlanacak ikinci yarıyılın öğrenciler açısından TEOG ve Üniversite giriş sınavlarıyla oldukça yoğun geçeceğini belirterek, tüm eğitim camiası başta olmak üzere öğretmenlere ve öğrencilere ikinci dönem eğitiminde başarılar diledi.

Sınav maratonu

Ortaokul 8'inci ve lise 12'nci sınıf öğrencileri için ikinci dönem sınav heyecanıyla geçecek. 8'inci sınıf öğrencileri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 27-28 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs'ta düzenlenecek. TEOG sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 13 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sonuçları ise 25 Mart'ta açıklanacak. İkinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran'da, beş oturumda tamamlanacak. Adayların tercih yapmasında etkili olacak puanları ise 18 Temmuz'da açıklanacak. Eğitimin ikinci yarıyılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül Pazartesi başlayacak.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]