Ölüm Yürüyüşü'ndeki izlenimleri Başkan Toçoğlu'na anlattılar

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve yönetimi ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, gençlikten kısa süre önce Bosna’da katıldıkları Ölüm Yürüyüşü izlenimlerini aldı.

Toçoğlu, “Boşnak kardeşlerimiz çok büyük acılar yaşadılar. Yaşanan bu acıları unutmamız mümkün değil. AK Gençlik göstermiş olduğu bu duyarlılıkla medarı iftiharımız olduğunu bir kez daha kanıtladı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve yönetim kurulu üyelerini Büyükşehir’de ağırladı. Gerçekleştirilen görüşmede Türkiye’den yalnızca AK Parti Sakarya Gençliği’nin yer aldığı Bosna ziyareti ile ilgili Başkan Toçoğlu’na bilgiler veren Demir, gençliğin hiçbir zaman Bilge Kral Aliya, Boşnak mücadelesi ve soykırımını unutmayacaklarının altını çizdi.

Ölüm Yürüyüşü

Yusuf Demir şöyle konuştu; “Türkiye’den yalnızca AK Parti Sakarya Gençliği’nin katıldığı 105 kilometrelik Ölüm Yürüyüşü için Bosna’daydık. Srebrenitsa katliamından kaçan ümmet coğrafyamızın mukaddes topraklarındaki Boşnak kardeşlerimizin dramını, acısını, hissiyatını bir nebze olsun hissedebilmek gayesiyle yollara düştük. Dünya’ya zulmün ebedi olmadığı ve olmayacağını bir kez daha haykırdık. Bizlerden bu konuda desteklerini esirgemeyen değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

"Acıları Unutmamız Mümkün Değil"


AK Gençliğin zulme karşı tepkisiz kalanlara örnek bir duyarlılıkla cevap verdiğini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Boşnak kardeşlerimizin yaşadıklarını; evini terk etmek durumunda kalanları, işkenceye uğrayanları, tecavüz edilenleri, öldürülen çocukları unutmadık, unutmayacağız. Boşnak kardeşlerimiz çok büyük acılar yaşadılar. Yaşanan bu acıları unutmamız mümkün değil. AK Gençlik göstermiş olduğu bu duyarlılıkla medarı iftiharımız olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bilge Kral Aliya’nın da dediği gibi zulmü alkışlayanlara, sesiz kalanlara karşı köle olmayacağımızı gösterdi. Genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen ziyaretin sonunda İl Gençlik Kolları Başkanı Demir, üzerinde Ölüm Yürüyüşü’ne ait fotoğrafların yer aldığı tabloyu Başkan Toçoğlu’na hediye etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]