Pamukova'da mavi dil hastalığı karantinası

Pamukova İlçesi\'nde küçükbaş hayvanlarda görülen Mavi Dil hastalığı nedeni ile  ilçeye hayvan giriş çıkışı yasaklanırken birçok köy karantina altına alındı.

Pamukova İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan rutin denetimlerde koyunlardan alınan kan örneklerinin Pendik Veteriner Kliniği\'ne gönderilmesi sonucu, küçük baş hayvanlarda Mavi Dil hastalığı saptandı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi üreticilerin mağdur olmaması için yetkililer hastalığın görüldüğü bir çok bölgeyi karantina altına alırken, ilçeye küçük ve büyük baş hayvan giriş ve çıkışları da yasaklandı.

Küçükbaş hayvanlarda görülen Mavi Dil hastalığı nedeni ile hayvan ölümleri olduğu iddiası ortaya atılırken, hastalığın yayılmasını önlemek amacı ile Pamukova İlçesi\'ne küçükbaş hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklanmasının yanı sıra; Kazımiye, Eskiyayla, Bakacak, Kadıköy, Ağaççılar, Mesuriye, Paşalar, Hüseyinli, Çilekli köylerinin bulunduğu bölgeler karantina altına alındı. Yetkililer hastalığın şu an koyunlarda görüldüğünü belirterek, keçi ve büyükbaş hayvanların taşıyıcı olduğunu ifade etti.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri her türlü tedbirin alındığını, vatandaşların endişelenmesine gerek olmadığını ifade ederek, karantina süresinin Kurban Bayramı sonrasına kadar devam edeceğini belirtti. Mavi Dil hastalığının insana bulaşmadığını da ifade eden yetkililer, hastalık nedeniyle jandarma ve belediye zabıtasınca ilçeye  hayvan giriş ve çıkışlarını önlemek için denetimlerin sıklaştırıldığını bildirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]