Parkta başına salıncak çarpan küçük Yunus hayatını kaybetti

Pamukova İlçesi\'nde çocuk parkında kafasına salıncak çarpan 4 yaşındaki Yunus Emre Camcı hayatını kaybetti.

Olay, Pamukova Cumhuriyet Mahallesi Karanfil Sokak\'ta bulunan çocuk parkında dün meydana geldi. Annesi ile parka giden Yunus Emre Camcı, oyun gruplarından \'gondol\' olarak adlandırılan salıncağın başına çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Pamukova İlçe Hastanesi\'ne götürülen Yunus Emre Camcı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Pamukova ilçesinde salıncaktan düşerek ölen 4 yaşındaki Yunus Emre Camcı, toprağa verildi. Çocuğun ölümüne yol açan gondol olarak adlandırılan salıncak ise belediye ekiplerince parktan kaldırıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Karanfil Sokak'taki çocuk parkında gondol olarak adlandırılan salıncakta ayakta sallanırken düşüp başını çarparak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yunus Emre Camcı için öğle vakti Elperek Camii'nde tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Yunus Emre, Yukarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan küçük çocuğun ölümüne yol açan gondol olarak adlandırılan salıncak ise belediye ekiplerince parktan kaldırıldı. Salıncağın, ölen çocuğun annesinin isteği üzerine kaldırıldığı belirtildi.
Pamukova ilçesinde parkta oynarken başına gondol tipi salıncağın çarpması sonucu hayatını kaybeden 4 yaşındaki Yunus Emre Camcı'nın ailesi, çocuklar için tehlike oluşturabilecek oyuncakların parklardan kaldırılmasını istiyor. 

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan acılı anne Nuran Camcı (25), yaptığı açıklamada, oğlunun sallanırken gondolun çarpması sonucu yere düştüğünü anlattı. 

Oğlunu kurtaramadığını ifade eden Camcı, "O gondol, tanker gibi. Çok kişinin orada kafası yarıldı. Şikayetçiyim, oğlumun kanını yerde koymayacağım. O sırada çocuklar vardı orada. Oğlumu hiç bırakmıyordum. Yemek, temizlik yapmıyordum, her gün orada oğlumla beraberdim. Arkadaşlarıma 'burada çadır kuracağım, oğlumla her gün buradayız' diyordum. Her gün yemek yedikten sonra giderdik, orada salıncakta sallanırdı. Oğlumun peşini hiç bırakmıyordum. O, beni bıraktı gitti. Bir tanecik evladımdı, ciğerim koptu" ifadesini kullandı. 

- "Parkın kaldırılmasını istiyorum"

Camcı, parktaki oyuncakların çocukların oynayacağı tarzda olmadığını öne sürerek, şikayete rağmen belediyenin salıncağı kaldırmadığını iddia etti.

"Olaydan sonra salıncağı hemen kaldırıp götürdüler" diyen Camcı, "O, kafama çarpsa ben bile ölürdüm. Orada bir sürü küçük çocuk var, oynuyorlardı. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Şikayetçiyim ve hakkımı arayacağım. Oğlumun hakkını alacağım" şeklinde konuştu. 

Baba Serkan Camcı (35) da gondolun parkta oynanacak bir araç olmadığını ileri sürerek, "Bu, hurdadan yapılmış, ayrıca lunaparklar için yapılmış bir şey. Şikayetçiyim. Bu parkın kalkmasını istiyorum. Park yerine çiçek dikilmesini istiyorum. Yoksa bizim gibi çok kişinin canı yanabilir. Bu gondol yetişkinler için, çocuklar için değil. Kocaman demir aksamı, altında çapaklar, kaynakla tutturulmuş. Daha kimsenin canı yanmasın" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Aklıma gelen başıma geldi"

Dede İsmail Camcı da acı dolu olduğunu, söyleyecek kelime bulamadığını dile getirdi.

"Aklıma gelen başıma geldi" diyen Camcı, "Diğer komşulara da söylemiştim, 'burada bir gün can yanacak' diye. Eşime de söylerdim, 'çocukları takip edin, burada bir gün kaza olacak' diye, o da bizim başımıza geldi, başkalarının başına gelmesin. Dilim, boğazım sıkışıyor. İçim yanıyor ama yine de ne çare" ifadesini kullandı. 

Dede Camcı, oyuncakların kaldırılması için mahalle sakinlerinin daha önce girişimde bulunduğunu belirterek, aynı şekilde yaralanan başka bir çocuğun başına 12 dikiş atıldığını duyduklarını söyledi.

Bu işin arkasında olduklarını vurgulayan Camcı, "Pamukova'da bu tür tehlikeli oyuncakların kaldırılması için elimden geleni yapacağım" dedi.

Dün, Sakarya'nın Pamukova ilçesinde annesiyle Cumhuriyet Mahallesi'ndeki çocuk parkına giden Yunus Emre Camcı (4), gondol tipi salıncağın kafasına çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]