Polisten dev silah operasyonu: 71 gözaltı!

Sakarya ile 11 ayrı ilde düzenlenen "silah ruhsat" operasyonunda aralarında işadamı ve bazı siyasi isimlerin de bulunduğu 71 kişi gözaltına alındı. Operasyonda sahte belgelerle M.K.E. yapımı 65 tabanca ve binlerce mermiye de el konuldu

Sakarya Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri, sahte belgeler ile Makine Kimye Endüstrisi'nden sahte evraklarla taşıma ruhsatlı silah alan bir çeteye yönelik geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturmada liderliğini H.Y. ve C.E.'nin yaptığı çetenin İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Bolu, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova ve Düzce'de faaliyet gösterdikleri belirlendi.

12 ilde eş zamanlı operasyon

Sakarya Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında işadamı ve bazı siyasi partilerin ilçe teşkilatlarında görevli siyasilerin de bulunduğu 71 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulan şüpheli sayısının 119 olduğu öğrenildi.

70 silaha el konuldu


Operasyonlarda, sahte evraklarla alınan M.K.E. yapımı 65 tabanca, bu tabancalara ait binlerce mermi ve 5 adet av tüfeğine el konuldu.

Çete üyelerinin, taşıma ruhsatı almaya uygun bulunmayan kişilere de sahte evraklarla taşıma ruhsatlı silah aldığı belirlendi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]