"Ramazan, herkes için muhasebe vakti olsun"

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 512. Hafta açıklamasında “Ramazan ayında bile, İslam’ın namaz ve oruç gibi en temel kulluk çabalarının dahi toplumda iyiliği arttıran, kötülükleri azaltan bir işlev görmemesi düşündürücüdür.” mesajı verdi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu’nun 512. hafta açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği adına Ahmet Orhan okudu. Ramazan ayı münasebetiyle herkese bir nefis muhasebesi çağrısı yapılan açıklamada Orhan, “İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan, müslüman halkımızın dini duyarlılıklarının zirve yaptığı bir dönem. Bu ay boyunca müslümanlar Allah’a yakınlaşmanın yollarını arar, tüm nefsi arzularından arınmaya çalışırlar… Lakin maneviyatın zirvede olduğu Ramazan ayında bile, İslam’ın namaz ve oruç gibi en temel kulluk çabalarının dahi toplumda iyiliği arttıran, kötülükleri azaltan bir işlev görmemesi düşündürücüdür. Vakit namazlarının, teravihlerin, bizlere günde defalarca, hayatta Allahtan başkasına kulluk edilemeyeceğini hatırlatması gerekirken, nefislerimizde yerleşmiş; paraya, makama, mevkiye tamah etmek, nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmek hali normal midir?” sorularını gündeme getirdi.

Açıklamanın devamında Ramazan ayının ruhuyla Müslümanların halleri arasındaki çelişkilere değinilerek, “Patronla işçiyi, iktidar sahibiyle vatandaşı, Türk’le Kürd’ü, Sünni’yle Şii’yi aynı hizaya sokan, rüku ettiren, başını Allah huzurunda yere eğdiren namaz, yüzlerce binlerce defa dahi tekrarlansa müslümanları terbiye edememekte midir artık? Tuttuğumuz Oruç bizi bir aylık ramazan terbiyesinden geçirip; halden anlar, daha mütevazi, hak tanır, haramdan korkar bir hale getirememekte midir? Bu soruyu kendimize ciddi bir şekilde sormanın zamanı gelmişte geçmektedir. Bize namazı ve orucu tavsiye edip, saraylarda iftar açanların, hak hukuk, helal haram bakmaksızın mallarına mal katıp da, emekçiye fitre tutarı kadar bile asgari ücret vermekten imtina edenlerin namazı ve orucu bizleri kandırmamalı… Lüksü, şatafatı, zenginliği, iktidarı öven bir din, bu halkın dini olan İslam olamaz.” denildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]