Rueff tekniği, boğaları dize getiriyor

Kurban edilecek hayvanların yatırılmasında kullanılan "rueff tekniği", Kurban Bayramı\'nda istenmeyen görüntülerin önüne geçilmesini sağlıyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilinçsiz yatırma tekniklerinin üzücü kazalara sebebiyet verebildiğini söyledi.

Bu kazaların yaşanmaması için "rueff" tekniğinin geliştirildiğini kaydeden Yıldız, "Göstereceğimiz yöntem, kazaları minimize ediyor çünkü bu kazalarda yaralanma, ayakta kırılma ya da ölümler olabiliyordu. Vatandaşlarımız bunu dikkatli yaparlarsa bu tip kazaların minimize olacağından emin olabilirler" diye konuştu.

Yıldız, ipin çok sağlam ve kalın olmasına çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şu bilgiyi paylaştı:

"Bu, çok önemli çünkü hayvanın boyutu arttıkça ipe gelecek mukavemet o oranda artacaktır. Çürümüş ya da özelliğini kaybetmiş ipleri kullanmasınlar. Bu esnada ipler kopabiliyor. Teknik çok basit, 4 hareketli düğümden oluşuyor. Bu hareketli düğümlerin biri sabit, bunu uyguladıktan sonra muhtemel kazaların yüzde 90-95\'i minimize olacak. Sağlık yönünden ülkeye katkısı yadsınamaz."

Boyutun önemli olmadığını, iplerin düzgün bağlanması durumunda 1-2 kişinin rahatlıkla hayvanları yatırabileceğine işaret eden Yıldız, daha sonra ayakların bağlanmasıyla kesim aşamasına geçilebileceğini sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]