SAGİF, bu yıl Kent Meydanı'nda düzenlenecek

SAGİF (Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı) 12, 13, 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında “İŞ-SİZİ Arıyor” sloganıyla bu yıl ilk defa Kent Meydanı'nda düzenlenecek.

Söz konusu istihdam etkinliğine İlimizin en çok istihdam sağlayan ve işgücü talebinde bulunan 120 firması ile 20’ye yakın kamu ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Ayrıca, düzenleyeceğimiz istihdam fuarında işverenlden alınan 5.000 kişilik açık işgücü ihtiyacı karşılanmaya ve iş arayanlarla eşleştirilme yapılmaya çalışılacak. Diğer taraftan, iş arayanlarla,  üniversite ve meslek lisesi son sınıf öğrencilerimizin kendilerine yeni iş fırsatlarının sunulması bakımından düzenlenecek istihdam etkinliği önem arz etmektedir. İlimizin vasıflı veya vasıfsız her türlü her işgücüne ihtiyacı olduğuna dikkate alarak, işsizleri, daha iyi şartlarda iş arayanları, engellileri, lise son sınıf öğrencileri ile Üniversite öğrencilerini, İlimizin ve Ülkemizin üretimine, ihracatına ve istihdamına destek olmak üzere fuara katılmalarını beklenmekte. Ayrıca, ilimizdeki eğitim kurumlarımızın istihdam oranlarının artırılması  bakımından da istihdam etkinliği bir eksikliği tamamlar nitelikte olacak. Fuarın açılış töreni 12 Mayıs 2016 tarihinde saat 11:00 da Kent Meydanında yapılacak.

Bunun yanında, aynı gün istihdam fuarıyla birlikte, ilimiz Ticaret ve Sanayi Odasında saat 14:00 da  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Genel Müdürlerinin katılımıyla  "Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik" konulu konferans düzenlenecektir. Konferansa işverenler, işveren temsilcileri, firma yetkilileri, çalışma hayatı ile ilgili sivil toplum kuruluşları, işadamı dernekleri ile sendika ve oda başkanlarımız davet edildi.

Her iki etkinlik Çalışma ve Sosyal Güvenik Bakanı Süleyman Soylu'nun teşrifleriyle gerçekleştirilecek.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]