Sahildeki yollar ve iş yerleri su altında kaldı

Sapanca Gölü\'nde, yılbaşından itibaren bölgedeki fazla kar ve yağmur yağışını nedeniyle su seviyesi maksimum seviyenin üzerine çıktı. Yükselme nedeniyle sahildeki yürüyüş yolları su altında kaldı, birçok işyerini de su bastı.

Samanlı Dağları\'nın yüksek kesimlerinde karların erimesi ile dereler maksimum kodun üzerinde akarken, göldeki su seviyesi de her geçen gün yükseldi. Sahil bandında su 100 metre kadar içeri girdi. Sapanca Belediyesi geçtiğimiz hafta sahil bandındaki esnafın mağdur olmaması için su altında kalan sahil şeridine 50 kamyon kum ve çakıl döktürdü. Ancak bu göl suyunun yola taşmasını engelleyemedi. Sahildeki yürüyüş bandı tamamen suyla kaplandı. Sahil bandındaki birçok esnaf işyerine giremez oldu. Bazı işyerlerinin içi de tamamen suyla doldu. 

Burada işletmesi bulunan Mısır asıllı Mustafa Shakver ve şef garson Mehmet Tolga Emil belediyenin sahil bandına duvar yapması gerektiğini belirtirken, "Sapanca\'ya yabancı geldi turist geldi. İşyerlerimize giremiyoruz. Bu kadar eleman çalıştırıyoruz. Onlara nasıl maaş vereceğiz" dedi.

Uzmanlar, göl suyunun zamanla çekileceğini belirtirken, su seviyesinin uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğine tanık olduklarını belirtti. 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]