Sahte doktor 4 kentte 15 esnafı dolandırdı

Kendisini doktor olarak tanıtarak otomobille gezdiği kentlerde "Üst katınızda muayenehane açıyorum" diyerek Sakarya, Yalova, İstanbul ve Kocaeli\'de 15 esnafı dolandırdığı öne sürülen R.Y. Adapazarı\'nda yakalandı. Cezaevi firarisi olduğu belirlenen 40 yaşındaki R.Y. tutuklandı.

Adapazarı\'nın Maltepe Mahallesi\'nde esnaflık yapan E.K. polise başvurarak kendisini \'doktor\' olarak tanıtan bir kişinin kendisini bin lira dolandırdığını ileri sürdü. Olayı araştıran polis, çeşitli tarihlerde Arifiye\'de 2, Adapazarı şehir merkezinde ve Karaağaç Bulvarında da bir olayda aynı yöntemin kullanıldığını tespit etti.

Olayla ilgili güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, mağdurların ve görgü şahitlerinin ifadesiyle dolandırıcılık olaylarını R.Y.\'nin gerçekleştirdiğini tespit etti. Dükkanlara girerek "Doktorum. Üst katta muayenehane açıyorum" dedikten sonra emanet olarak cep telefonu, bilgisayar ya da borç para alarak kayıplara karışan R.Y., yapılan takip sonucu İzmit\'te Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekiplerince yakalandı.

Sahte doktor R.Y.\'nin otomobille kentleri gezdiği ve bu yöntemle Sakarya\'da 4, İstanbul\'da 5, İzmit\'te 4, Yalova\'da da 2 olay gerçekleştirdiği tespit edildi. Cezaevi firarisi olduğu ortaya çıkan R.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]