Sakarya Spor Turizmi Çalıştayı yapıldı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, sadece ekonomik alanda milli hasılanın artmasının yetersiz kalacağına işaret ederek, "Bunun yanında yoksulluk ile gelir adaletsizliğinin azalması, gençlerin talep ettikleri eğitim ve spor olanaklarına en iyi şekilde sahip olabilmeleri lazım." dedi.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün, MARKA\'nın desteğiyle yürüttüğü "Sakarya İli Spor Turizmi Envanterinin Hazırlanması" isimli proje kapsamında, Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Sakarya Spor Turizmi Çalıştayı"na katılan Akbulut, burada yaptığı konuşmada, MARKA\'nın faaliyete geçtiği 2010 yılından bugüne kadar bölgenin kalkınmasına yönelik birçok projeye destek verdiğini söyledi.

700\'den fazla projeye 74 milyon liralık mali kaynak sağladıklarını ifade eden Akbulut, MARKA olarak bölgenin planlanması, dengeli bir şekilde gelişmesi, bu büyüme hedefleri çerçevesindeki projelere destek sağlanması ve bölgeye yapılacak yatırımlarda yol gösterilmesinin en temel icraat faaliyetleri olduğunu belirtti.

Bu çalışmaların yanında bölgenin tanıtımı alanında yapılan çeşitli çalışmalara da destek verdiklerini dile getiren Akbulut, "Dünyanın geldiği noktada kalkınmanın tek eksenli gitmesinin pek çok sakıncaları görülmüştür. Türkiye\'de de gelişmenin ve kalkınmanın sadece ekonomi ekseninde gitmesi pek sağlıklı görünmemektedir. Bu çerçevede sürdürülebilir ve dengeli kalkınmayı gerçekleştirmek üzere ajansımız, hem makina imalatı veya plastik gibi ekonomik sektöre hem de turizm gibi diğer hizmet sektörüne destek vererek sosyal alanları dışarıda bırakmamaktadır. Ekonomik alanda milli hasılanın artması yetmez, bunun yanında yoksulluk ile gelir adaletsizliğinin azalması, gençlerin talep ettikleri eğitim ve spor olanaklarına en iyi şekilde sahip olabilmeleri lazım" diye konuştu.

Akbulut, yapılacak spor alanlarının da bir gelir kapısı olarak düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, Sakarya ve çevre illerin turizm açısından çok avantajlı olduğunu ve buraların 20 milyondan fazla insan tarafından turizm amaçlı ziyaret edilebilecek coğrafyaya sahip olduğunu söyledi.

Bölgenin doğal kaynaklar itibariyle termal, doğa, deniz, kış, kültür ve alternatif turizim imkanlarına sahip olduğunu dile getiren Akbulut, rakamlara bakıldığında hem yerli hem de yabancı turist anlamında bölgenin bu kaynakları yeterince değerlendiremediğinin anlaşıldığını kaydetti.

Fatih Akbulut, görünen tabloyu tersine çevirmek ve bu sektörü canlandırmak için geçen yıl ve bu sene proje bazlı turizm mali destek programları yaptıklarını belirterek, "2011 yılı itibariyle bölgemizde 1 milyon 300 bin kişi konaklamalı şekilde ziyaret gerçekleştirdi. Yabancı olarak da 140 bin dolayında turist bölgemizi ziyaret etmiştir. Bu rakamlar Türkiye geneliyle kıyaslandığında son derece azdır. Ülkemizi yılda 33 milyondan fazla turist ziyaret etmekte ve 23 milyondan fazla maddi kaynak bırakmaktadır. Hedefimiz 2023 yılında bölgemizde en az 500 bin kişilik yabancı turist, 3,5 milyon kişilik de yerli turist ziyaretini gerçekleştirmektir. Bu amaçla bölgemizin potansiyeli olduğunu biliyoruz. Pek çok yatırımlar yapılmaya başlandı" ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]