Sakarya Üniversitesi'nde yangın

Sakarya Üniversitesi’nde güneş ve diğer enerji kaynakları ile çalışan otomobillerin üretildiği atölyede yangın çıktı. Yangında güneş enerjisi ile çalışan araçlar da yanarken, atölye kullanılmaz hale geldi.

Sakarya Üniversitesi’nde içerisinde öğrencilerinde bulunduğu güneş ve nükleer enerji ile çalışan otomobillerin üretildiği mekanik atölyesinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.

Öğrencilerin haber vermesi sonucu yangının bulunduğu atölyeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangında Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve bir çok alanda ödül alan güneş enerjisi ile çalışan otomobiller yanarken, otomobillerin yapıldığı atölye ise kullanılmaz hale geldi.

Yangından kısa bir süre sonra olay yerine gelen Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, “Bizim bildiğimiz içeride öğrencilerimiz çalışırken bir yangının çıktığı. Öğrencilerimize her hangi bir şey olmaması memnuniyet verici. Biz incelemeleri yapıp, çocuklarımıza çalışmalarında gereken desteği yine vereceğiz. Bu bizim için kısa sürede tekrar eskiye dönecek bir durum. Öğrencilerimize bir şey olmaması sevindirici bir durum, diğer kısılması telafi ederiz” dedi.

SAÜ\'lü öğrencilerin tasarladığı SAGUAR aracı, Formula Alternatif Enerjili Araç Yarışları\'nda iki yıl üst üste Türkiye birinciliğini kazanmıştı.

Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi’nde güneş ve diğer enerji kaynakları ile çalışan otomobillerin üretildiği atölyede çıkan yangını sosyal medya üzerinden değerlendirdi.

Rektör Elmas, twitter hesabından yayınladığı mesajında “SAİTEM’de yangın sonucu SAGUAR iki aracı yandı. Ögrencilerimize geçmiş olsun. Kısa sürede eski haline gelecektir. Ögrencilerimiz sagolsun” yorumunu yaptı. Muzaffer Elmas ayrıca, öğrencilerden konu ile ilgili gelen tweetlere yanıt verirken, “Ögrencilere bir şey olmaması önemli. Diğerleri halledilir” ifadesini kullandı.
Sakarya Üniversitesi’nde, güneş ve diğer enerji kaynakları ile çalışan araçların üretiminin yapıldığı atölyede çıkan yangında, ulusal ve uluslar arası yarışlarda derecelere giren araçlar yangında kül oldu. Çıkan yangında maddi hasarın bir milyon TL olduğu öğrenildi.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampusü’nde Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) öğrencilerinin kullandığı atölyede yangın çıkmıştı. Yangında atölye kullanılamaz hale gelirken, içerisinde bulunan güneş enerjisi ve diğer enerji kaynakları ile çalışan 4 araç yanarak kül oldu. Büyük üzüntüye neden olan yangın sonucu SAİTEM öğrencilerinin ürettiği 2010 yılı Türkiye birincisi ve dünya 9’uncusu SAGUAR 1, 2013 ve 2014 yıllarında Türkiye birincisi ve dünya 14’üncüsü SAGUAR 2, 2012 yılı Türkiye birincisi ve Avrupa 7’incisi EVrim 1 ile 2008 yılı Türkiye birincisi Avrupa üçüncüsü SAHİMO X3 isimli araçlar kül oldu. Atölyede bulunan güneş enerjisi araç yapımında kullanılan malzemeler ve yapılan yarışmalarda alınan kupalar da yanarak hurdaya döndü. Yangında maddi hasarın yaklaşık 1 milyon TL olduğu öğrenildi. Yangın sonrası büyük üzüntü yaşayan SAİTEM öğrencileri, daha iyi araçlar yapacaklarını da söylediler.

SAİTEM Başkanı İbrahim Fırat, yangının akünün patlamasıyla meydana geldiğini belirterek, “Atölyemizde bulunan arkadaşlarımız yangını söndürmek istemiş ancak söndürememişler. Yangın büyüyünce kendilerini dışarı atarak, aracın sadece birini dışarıya çıkarabilmişler. Ulusal ve uluslar arası alanda dereceye giren güneş ve diğer enerji kaynakları ile çalışan 4 aracımız yandı. Araçların yanında malzemelerimiz ve kazandığımız kupalar da yandı. Ancak bunlar bizim ürettiğimiz araçlardı bizim bilgilerimize bir şey olmadı. İnşallah daha iyilerini üreteceğiz. Destek bekliyoruz. Maddi hasar yaklaşık bir milyon TL” dedi.

Öte yandan Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünün yangında kullanılmaz hale gelen atölyeyi onararak, yeniden hizmete sokacağı belirtildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]