Sakarya'da bir kişi selde kayboldu

Serdivan ilçesine bağlı Aşağıdereköy Mahallesi’nde sağanak yağış sonrası derenin taşması sonucu çok sayıda evi su bastı. Haber üzerine bölgeye gelen AFAD ve itfaiye ekipleri kayıp olduğu bildirilen kişiyi arama çalışması başlattı.

Aşağıdereköy Mahallesi’nde öğleden sonra etkili olan sağanak yağış sonucu çok sayıda araç sel sularına kapıldı. Sel sularının sürüklediği ağaçlar mahallenin yolunu kapattı. Kapanan yol, ağaçların motorlu testere ile kesilerek kenara çekilmesi sonucu açılabildi.

Sel sularının sürüklediği bir kamyonun çarpması sonucu sular altında kalan evde bir kişinin olduğu belirtildi. Şahsın kayıp olduğunu söyleyen vatandaşların beyanları üzerine AFAD ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.
Serdivan ilçesine bağlı Aşağıdereköy'de sel sularına kapılarak kaybolan kadının cansız bedenine ulaşıldı.

Aşağıdereköy Mahallesi'nde sağanak yağışın ardından oluşan selde mahallenin içinden geçen dere taştı. Sel sularının sürüklediği bir kamyonun çarparak yıktığı evde sel sularına kapılan engelli Gülderen A.'nın cansız bedenini AFAD ekipleri buldu. Gülderen A.'nın cansız bedeni evinden yaklaşık bir kilometre ileride dere yatağında ulaşıldı.

İki çocuk annesi kadının cenazesi, savcının yapacağı incelemenin ardından kaldırılacak.
Sakarya'da sağanak sonrası sele kapılarak hayatını kaybeden kadının kızı Cansu Altınbudak, annesiyle sele kapıldığı anı ve nasıl kurtulduğunu anlattı.

Cansu Altınbudak (15), yağışın yoğun olması ve akıntının fazlalaşmasıyla felaketi önceden hissettiklerini söyledi.

Akıntının şiddetiyle evin önündeki çöp tenekesinin bir anda fırladığını ifade eden Altınbudak, "Sel olduğunda tehlikenin farkına vardık. Evin önündeki çöp tenekesi fırladı. Annem duvar kenarına gitti ben de camın dibindeydim" dedi.

Altınbudak, sel olduğunda babasının işte, ablasının ise camideki Kur'an kursunda olduğunu belirterek, o anları şöyle anlattı:

"Akıntı iyice fazlalaşmıştı. Biz hemen annemle yüksek diye benim odama çıktık. Annemle içerisi su almasın diye evin su alacak yerini kapatıyorduk. Camın kenarlarını kapattım. Selin şiddetiyle evimizin iki odası su almaya başladı. Ben camın kenarında iki dolap arasında annem ise dere tarafındaki duvarın önünde duruyordu. Bir anda kamyon evin duvarına çarptı. Kamyon çarpınca hepsi gitti. Evin içini baya bir su aldı. Suyun altında kaldık. Annem sadece 'Cansu' dedi. Sonrasını hatırlamıyorum. Cam kırıldı dışarıya çıktım. Her yerimi cam kesti. Sonra kamyonun üzerine tırmandım. Komşularda oradan indirdi beni."

Kamyon vurduğunda evin duvarının yıkıldığını dile getiren Altınbudak, sıkıştığı için kendisinin sele kapılmaktan kurtulduğunu ifade etti.

Basınç nedeniyle kıpırdayamadığını vurgulayan Altınbudak, "Basınçtan kurtulamadım sonra cam kırıldı ben de camdan çıktım. Sel geldiği anda annemden sadece 'Cansu' kelimesini duydum başka yok. Kurtulduktan sonra sinir krizi geçirdim diye sakinleştirici verdiler, durumum biraz ağırlaşınca hastaneye kaldırdılar. Annemin öldüğünü hastanede öğrendim" diye konuştu.

Altınbudak, evlerinin Kaymakamlık tarafından yaptırıldığını da sözlerini ekledi.

Sakarya’da sele kapılarak can veren 2 çocuk annesi Gülderen Altınbulak toprağa verildi. Cenazede taziyeleri kabul eden eşi ile şoka giren iki çocuğu güçlükle ayakta durabildi.

Sel sularına kapılarak hayatını kaybeden 38 yaşındaki Gülderen Altınbulak’ın cansız bedeni sabah saatlerinde Aşağıdereköy Mahallesi Merkez Camiine getirildi. Hayatını kaybeden kadının eşi Mehmet Altınbulak cenazede taziyeleri kabul ederken, gözyaşlarına boğulan kızları Cansu ve Çiğdem ise mahalleliler tarafından teselli edildi.

Selde hayatını kaybeden Gülderen Altınbulak, Aşağıdereköy Mahallesi Merkez Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Aşağıdereköy Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ve mahalleli katıldı.

Başkan Alemdar, cenaze namazı sonrasında sel sularından kurtulan Çiğdem Budak’ın yanına giderek, genç kıza taziyede bulundu. Genç kızın şoka girdiği ve konuşmakta zorlandığı görüldü.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]