Sakarya'da "Dünya Çocuk Hakları Günü" etkinliği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sosyal Gelişim Merkezi\'nde (SGM) gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzmanı Mesut Demirtaş, İstanbul Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanı Necdet Neydim, İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Aykut, Sedir Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Melike Günyüz ve Suriyeli yazar-çizer Gülnar Hajo ile öğrenci ve veliler katıldı.

Program, Hajo\'nun eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışıyla başladı.

"Kayıp Renkler" kitabını öğrenciler için imzalayan Hajo, \'\'Yazmayı ve resim çizmeyi çok seviyorum. İkisi arasında asla bir ayrım yapamam. Ancak çizdiklerimin sayısı yazdıklarımdan çok daha fazladır. \'Kayıp Renkler\' kitabında okula gitmeyen, sokakta yaşayan çocukların hikayesini kaleme aldım. Dünyanın neresinde olursa olsun, çocukların her zaman gülmesini arzuluyoruz\'\' ifadesini kullandı.

Daha sonra düzenlenen "Türkiye\'de Çocuk Meselesi\' konulu panelde konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, çocuklar, engelli vatandaşlar, yaşlılar ve ailelere yönelik önemli projeler geliştirdiklerini söyledi.

Çocukların, ailesine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi için tüm ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini ifade eden Yüce, "Bu ihtiyaçların giderilmesi için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]