Sapanca Gölü'ndeki çöpler utandırıyor

Son 10 yılın en düşük su seviyesinin ölçüldüğü Sapanca Gölü’nde 70 metreye ulaşan çekilme nedeniyle onlarca şişe ve çöp ortaya çıktı.

Sakarya ve Kocaeli\'nin en önemli içme suyu kaynaklarından Sapanca Gölü’ndeki çekilme, kuraklığın yanında kirlilik endişesini de gündeme getirdi. Kıyı şeridinde 70 metreye ulaşan çekilme yüzünden onlarca şişe ve çöp gün yüzüne çıktı.

Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkan Yardımcısı Alper Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, göldeki sorunun sadece su kaybı olmadığını belirterek, atıklar nedeniyle ortaya çıkan manzaranın üzüntü verici olduğunu söyledi.

Göle atılan çöplerin, vatandaşların üzerine düşen görevleri yerine getirmediğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Güven, "Su yüksekliği burada 2 metreden fazla düşmüş. Sapanca Gölü’ndeki sorunun sadece su kaybının olmadığı bu kötü manzarayla ortaya çıktı.  Vatandaşlarımız, biz de dahil demek ki üzerimize düşen görevleri yerine getirmiyoruz. Bu şişeleri bir insan göle neden atar? Bu soruyu hepimizin kendine sorması lazım" diye konuştu.

Yetkilileri göreve çağıran Güven, "Gerekirse hep beraber buraya gelip şişeleri temizleyeceğiz.  Gölün suyunun çekilmesi acı gerçek olsa da bunu fırsat görüyoruz.  En azından şimdi üzerimize düşen görevi yapalım ve bu alanı temizleyelim. İnşallah insanlarımız bundan sonra daha duyarlı olur ve buraya çöplerini atmaz" ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]