Sapanca MYO 21 yaşında

Sakarya Üniversitesi’ne bağlı olarak 6 Şubat 1995 tarihinde kurulan Sapanca Meslek Yüksekokulu (MYO), kuruluşunun 21’inci yıldönümünü kutluyor.

Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, okulun 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında kendisine ait kampüs alanında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini belirterek şunları ifade etti: “Üretimi ve sanayileşmeyi hedef koyan devletler, milletler ve toplumlar, elbette meslek eğitimini vazgeçilmez olarak göreceklerdir. Buradaki eğitim de ülkemizin tüketici olmaktan çıkıp üretici olmasına ve sanayileşmesine katkı sağlayacak çok önemli bir fonksiyonu ifade ediyor. Yalnızca eğitimde değil, gönüllere taht kurmada da büyük bir başarı elde eden okulumuzun 21'inci yılının başarılarını görmeye gelen kesimleri görünce, geleceğe daha ümitle baktığımı belirtmek istiyorum. Kuruluşundan bugüne emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu başarıların devamı da bizim geleceğimiz ve gençlerimizin geleceği için çok önemlidir.”

Sapanca Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, hayırsever işadamları, ilçe halkı ile yüksekokulun akademik ve idari personelinin de bu başarıda pay sahibi olduğunu belirten Özen, sözlerini şöyle sürdürdü: “2 bin 100 öğrenciye sahip okulumuz şu anda Türkiye'nin en donanımlı meslek yüksekokullarından birisidir. 20 yılda binlerce mezun verdik. Genç ve dinamik fidanlar, Türkiye topraklarına yayıldı. Bu rakam artarak devam edecek. Öğrencilerimizin ve ülkenin kaderini değiştirebilecek kaliteli ve donanımlı öğrencileri, ülkemize ve halkımıza kazandırmaya devam edeceğiz. İnsana yatırım yapmanın en keyifli, en önemli tarafı da budur.”

İHA

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]