Sapanca'da "Uyuşturucu ve Zararları" konferansı düzenlendi

Ak Parti Sapanca İlçe teşkilatı Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı “Uyuşturucu ve Zararları” konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen konferansa Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Ak Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Sapanca Müftüsü Orhan Örnek, , Sivil Toplum kuruluşları, Konuşmacı olarak ise Araştırmacı-Yazar Ragıp Güzel, TEKDER Tasavvuf Musikisi Başkanı Adil Yıldız ve Semazen grubu katıldı.

İlçe Başkanı Nazmi Bostancı “Doğru, dürüst, çalışkan ve kendine hedef belirleyen, bu hedefe ulaşmak için enerjisini harcayan gençlere ihtiyacımız var. Ne yazık ki bazı gençlerimiz ve aileleri uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda bilinçsiz. Bu nedenle uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda gençlerimize yönelik düzenlediğimiz konferanslar ve etkinliklerin faydalı olacağına inanıyorum. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer ise yaptığı konuşmada “Günümüzde toplumların ve kişiler bazında her yaştan insan için en büyük toplumsal sorunlardan biri olan uyuşturucu ve madde bağımlığı çok fazla artmış ve çocuk denecek kadar yaşlara inmiştir. İlçemizde de madde bağımlılığın yok edilmesi konusunda yerel yönetim olarak bizlere düşen görevi gerektiği şekilde yerine getirmeye çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Araştırmacı-Yazar Ragıp Güzel, uyuşturucu ve madde bağımlılarının yaşantılarından örnekler verdi. Dinimizde, insan hayatını maddi ve manevi olarak kötü etkileyen her şey haram kılındığını, buna rağmen bu ürünleri kullanmaya devam edelerin kendisine birçok açıdan zarar vereceğini belirtti. Geleceğimiz için gençlerimizin önemine değinen Güzel, gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmalı ve bilinçli bireyler olarak çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmemiz gerektiğini dile getirdi.

Konferans sonunda TEKDER Tasavvuf Musikisi Korosu ve semazen ekibi sahne aldı. Ragıp Güzel ve TEKDER Başkanı Adil Işık’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]