Sapanca'daki at yarışlarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Sapanca Belediyesi ve SAYDER işbirliği ile Kurtköy’de düzenlenen 4. Mahalli At Yarışları bu sene de çok ilgi gördü.

Sapanca Kurtköy Hipodromu’nda hafta sonu düzenlenen SAYDER Mahalli At Yarışları, birçok etkinliklere imza attı. Yarışlarda, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Ali İnci, Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Doç Dr. Aydın Yılmazer, İstanbul Hipodrom Müdür Yardımcısı Burak Yardımcı, Kocaeli Hipodrom Müdürü Yurdaser Saçlı, Arap Atı Sahipleri Dernek Başkanı Ramazan Kaya, Türkiye Yarış Atı Sahipleri Derneği ikinci başkanı Turgay Kop ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Haydar Çevik, Adil Tekinalp ve Murat İpkin, Öztürk Ekürisi adına Talip Öztürk’ün kızı Büşra Öztürk, siyasi parti ve STK’ların temsilcileri yer aldı.

Bin 500 seyirci katıldı

Yarışlara yaklaşık bin 500 seyircinin katılması ile heyecanlı dakikalar yaşandı. Mahalli At Yarışları’nın ilk gününde Türkiye Jokey Kulübü tarafından Sapanca’ya getirilen Pony Atlara çocuklar oldukça ilgi gösterdi. Atların otistik çocuklar üzerindeki rehabilite etkisi nedeni ile alana gelen otistik çocuklar, Pony Atlara binerek stres attı. Yarışların ikici gününde Sapanca Belediyesi güreş takımında öğrenci olan çocuklar seyircilere minderde hünerlerini gösterdi.

Mahalli At Yarışları’nın en ilgi çekici bölümü ise Gösteri Yarışı’nda yaşandı. Geçen sene ünlü türkücü İsmail Türüt’ün yarıştığı bu kategorinin bu seneki konuğu AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz oldu. Yavuz’un at üzerindeki imtihanı seyirciler tarafından tam not aldı. SAYDER Mahalli At Yarışlarında, Rahvan, Arap Atları, İngiliz Atları ve Dörtnala kategorilerinin birincilerine kupa ve madalya takdimi, sponsorlara teşekkür plaketi sunuldu. SAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Emil, başta Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr Aydın Yılmazer dahil olmak üzere yarışların organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ederken, Sapanca dışında İzmir, Konya, Balıkesir, Bursa, Kastamonu, Çorum, Bilecik, Bolu, İstanbul, Edirne ve Kırklareli’nden gelen davetlilerin güzel bir yarışa tanık oldukları için memnuniyet duyduklarını söyledi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]