SASKİ 40 milyon TL'lik yeni yatırımlarını tanıttı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi\'nin (SASKİ) bu yıl içerisinde hayata geçireceği projelerin tanıtım toplantısı Adapazarı Kültür Merkezi\'nde gerçekleştirildi. 

Programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu\'nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda muhtar katıldı.

13 ilçe için hazırlanan 40 Milyon TL\'lik içmesuyu projelerinin anlatıldığı video gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Elbette bu yıl hayata geçirilecek içmesuyu yatırımları sadece bu projelerle sınırlı olmayacak. Yatırımlarımız önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Çünkü suyun korunması, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde insanımıza ulaştırılması SASKİ\'nin yönetim anlayışıdır” diye konuştu.

Katılımcılara projeler ile ilgili bilgiler de veren Rüstem Keleş, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla ilçelerimize yönelik orta ve uzun vadeli çözümler üretecek yeni projeler geliştirdik. Hamdolsun bugün bir kısmi başlamış, bir kısmı da ihale sürecinde olan 40 Milyon TL\'lik yeni içmesuyu yatırımlarını hayata geçiriyoruz. Projelerimiz kapsamında Adapazarı, Akyazı, Erenler, Ferizli, Geyve, Hendek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Serdivan ve Taraklı ilçelerimizde toplam 230 kilometre isale hattı, içmesuyu arıtma tesisleri, su depoları inşa etmiş, sondaj çalışmalarını hayata geçirmiş olacağız. Şehrimize hayırlı olsun. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu\'na, ilçe belediye başkanlarımıza ve hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş\'in ardından Ferizli Kusca Mahallesi Muhtarı Fethi Tokaç, mahallelerine yapılan içmesuyu yatırımları için teşekkür konuşması yaptı. Tokaç, “Mahallemizde yaşanan içmesuyu sıkıntısını Büyükşehir Belediyemize ilettik. Yağışlı aylarda içmesuyunda bulanma, yaz aylarından da su yetersizliği çekiyorduk. İnşallah mahallemize yapılan yeni yatırımla bu sorunlar kesin çözüme kavuşmuş olacak. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu\'na ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş\'e çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaremiz, adeta Sakarya’da tarih yazıyor, rekor kırıyor. Azımsanmayacak kadar kısa süre içerisinde, şehrin ihtiyaçlarını tek tek tespit ederek, bunun altını çizerek belirtmek istiyorum. İhtiyaçlara karşı günü birlik geçici çözümler değil, bu ihtiyaçların kalıcı bir şekilde giderilmesine yönelik projeler hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya’nın hizmet merkezidir ve böyle anılmaya da devam edecektir. İşte bizim sorumluluğumuzu özetleyen anlayış budur. Biz bu şehrin imarında görevli kılınmanın sorumluluğuyla hareket etmeyi sürdüreceğiz. Geçmiş dönemlerde adeta bir seferberlik havasında hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları bu düsturumuzun hayat bulmuş haliydi. Büyükşehir Belediyesi olarak kalıcı yatırımlarla uzun vadeli çözümler gerçekleştirdik. Biz ‘Sakarya’nın altyapı sorunu yaşamayan bir şehir’ olacağına inandık. Bugün bu anlayışı şehrimizin dört bir yanına ulaştıran dev yatırımları sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

Başkan Toçoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Hamdolsun bugün Büyükşehir’in güçlü hizmet eli 13 ilçemize 15 yeni projeyle ulaşıyor. Toplam 40 Milyon TL’lik yeni altyapı yatırımlarıyla 230 kilometre içmesuyu hattı, 3 içmesuyu arıtma tesisi ve 13 içmesuyu deposunu şehrimize kazandırıyoruz. Ayrıca bildiğiniz gibi isale kaynaklı su kesintilerine ‘son’ dedik; bu kapsamda şehrimiz için çelik bir hat projelendirdik. 11 kilometrelik Çelik İsale Hattı’nın 10,5 kilometresinde çalışmalar tamamlandı. Şehir genelinde toplam değeri 220 Milyon TL’lik içmesuyu ve altyapı yatırımına devam ediyoruz. İnşallah bugün siz değerli hemşerilerimize duyurduğumuz 40 Milyon TL’lik yeni altyapı projeleriyle ‘Sağlam Altyapı Sorunsuz İçmesuyu’ hedefimize yönelik önemli mesafe alacağız. Tüm bu hizmetler Sakaryamıza, Sakaryalı hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından tüm protokol üyeleri sahneye davet edildi ve Sakarya’nın sağlıklı içmesuyu bardaklardan içildi.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]