SATSO 13'üncü Meslek Komitesi aylık toplantısı gerçekleştirildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemecileri ve müteahhitlerin oluşturduğu 13. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Komite Başkanı Özgür Karakaş yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya 13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri Enver Tok, Hayrettin Kovacıoğlu, İrfan Püsküllü ve Komite Başkan Yardımcısı İsmail Filizfidanoğlu katıldı. Komitenin bu ayki toplantısında Sakarya’ya başka bölgelerden ve illerden gelerek inşaat malzemesi satışı gerçekleştiren, müteahhitlik yapan firmalara karşı Sakarya halkının temkinli yaklaşılması gerektiğine değinildi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Komite üyeleri şehir dışından gelerek çeşitli reklam çalışmaları ile tüketicilere cazip fırsatlar sunduklarını iddia eden firmaların çok iyi araştırılarak birlikte çalışılması gerektiğini vurguladılar. Komite üyeleri inşaat malzemeleri sektörünün ve ürünlerinin kaliteli olması gerektiğini vurgulayarak “Malzemenin kalitesi inşaatın kalitesi ve uzun ömürlülüğü ile alakalıdır. Kaliteli inşaat malzemesi uzun ömürlü ve dayanıklı mekanlar anlamına geliyor. Bunun için deprem bölgesi olan Sakarya bu konuda hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Çeşitli kampanyalarla Sakarya’da müteahhitlik ve inşaat malzemelerine yönelik sektörel işlere giren firmaların referansları ve iş bitirmeleri çerçevesinde çok iyi etüd edilerek çalışılması faydalı olacaktır” dediler.

Toplantıda, komite üyeleri, tüketicilerin bu konuda gerek inşaat malzemeleri alırken gerek müteahhitlik işleri yaparken, ev alırken çok iyi araştırarak itina göstermeleri konusunda uyarıda bulundular. Ciddi meblağların söz konusu olduğu sektör ürünlerini alırken insanların mağdur olmaması için yerli firmaların ya da başarılı referansları olan firmaların tercih edilebileceği önerildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]