SATSO 16. Meslek Komitesi ve SAÜ arasında işbirliği

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu finans ve sigorta aracılığı yapan acentelerin oluşturduğu 16. Meslek Komitesi Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ile bir işbirliği protokolü imzaladı.

3+1 Eğitim Modeli kapsamında programın işlevselliğini artırmak üzere düzenlenen protokol ile ders programlarının günümüz şartlarına göre güncellenmesi için meslek komitesinin bölüm öğrencilerinden beklentileri ve öğrencilerin bilmesi gereken konular ile ilgili bir çalışma yapılmasına karar verildi.

Söz konusu çalışmanın Bankacılık ve Sigortacılık bölüm koordinatörlüğü tarafından incelenerek ortak bir değerlendirme yapılmasının önemine değinilen protokolde öğrencilere yönelik sektörde konusunda uzman insanların katılımı ile gerçekleştirilecek seminerler düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca 3+1 Eğitim Modeli kapsamında firmalarda staj yapacak öğrencilerin dağılımı konusunda 16. Meslek Komitesi ve bankacılık ve sigortacılık bölüm sorumlularının koordineli çalışmasının da gerekliliği vurgulandı.

Protokole ayrıca, mesleki uygulamalar için işletmelere giden öğrencilere 6111 sayılı kanununun öngördüğü minimum ücretin ödenmesi, yemek ve yol ücretleri konusunda da destek verilmesi maddesi eklendi. Sektör ve bölüm işbirliği çerçevesinde öğrencilerin alan tecrübelerini arttırmak, işletmelerin eleman eksikliğini gidermek ve sektöre eleman yetiştirmek adına part-time çalışmalarına yönelik de bir planlama yapılması öngörüldü.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]