SAÜ eğitim faaliyetleriyle ilgili İşbirliği Protokolü

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yürütülecek eğitim faaliyetleriyle ilgili İşbirliği Protokolü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Orhan Torkul ve İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı tarafından imzalandı.

İki kurum arasında genel ve mesleki alanlarda kurslar açılması ve etkinlikler düzenlenmesinin amaçlandığı işbirliği protokolü imza töreninde; Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Gültekin Çağıl ve Yılmaz Uyaroğlu ile Mühendislik Fakültesi Sertifika Programları Koordinatörü Doç.Dr.Hakan Serhad Soyhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cansız da hazır bulundular.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Mühendislik Fakültesi bünyesinde yeni kurulan Sertifika Programları çerçevesinde MEB Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları işbirliği protokolü çerçevesinde açılan ilk iki sertifika programında, eğitimlerin Yangın ve Afet konularında başlatıldığını ve ihtiyaç olan diğer mühendislik alanlarında devam ettirileceğini belirtti. Dekan Torkul, önümüzdeki aylarda periyodik olarak düzenlenecek sertifika eğitiminin tüm Türkiye’ye açık olduğunu, bu konularla ilgilenenleri davet ettiklerini ve verecekleri sertifikaların artık hem üniversite hem de MEB onaylı olacağını ifade etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı Sakarya Üniversitesiyle eğitim alanında her zaman işbirliği içinde olduklarını belirterek, Mühendislik Fakültesiyle imzaladıkları protokolün hayırlı olmasını diledi.

SAÜ-Milli Eğitim İşbirliği protokolü kapsamında verilecek eğitimlerin, ABD ve AB ülkelerindeki eğitimlerle aynı kalite ve standartta olacağı belirtilirken, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yangın güvenliği konusunda ‘Yangınla Mücadele Stratejik Yönetim’, ‘Yangın Güvenlik’ ve ‘Yangın Eğitici Eğitimi’ olmak üzere üç ayrı sertifika programı veriliyor. Eğitimler "Afet Yönetimi" programı ile sürdürülecek. Sertifika programlarındaki eğitim sonucunda, katılımcılara Avrupa Birliği Bologna süreci kapsamında da tanınan sertifikalar sağlanacak.
 
SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Torkul, Büyükşehir Belediyesinin de büyük destek verdiği eğitimlere ait detayların www.mfsertifika.sakarya.edu.tr adresinden ve grup eğitimleri için koordinatörlükle direkt temasa geçilebileceğini söyledi. Program konusunda detaylı bilgi için mfsertifika@sakarya.edu.tr  adresine e-mail de yollanabileceği ifade edildi.

İşbirliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, bilimsel araştırmaların sahada uygulandığı zaman esas değerini bulduğunu belirten Prof. Orhan Torkul, yangınla mücadele konusunda ciddi çalışmalara ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek; “Üniversitelerimizde yangınla mücadele konusunda çalışma yapan akademisyenlerimizle, itfaiye teşkilatlarımızın yöneticilerini, uzmanlarını ve çalışanlarını bir araya getirmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalar uzun soluklu olacaktır. Yangınla mücadelede gerek itfaiye teşkilatlarımızı, gerekse halkımızın yangınla mücadele konusundaki birikimini ve bilincini geliştirmek istiyoruz. Bu konuda Türkiye standartlarını çağdaş seviyelere çıkarmak bir lüks değil, zorunluluktur.” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]