SAÜ, mezunların kolay iş bulduğu 5 üniversiteden biri

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye\'de, mezunlarının en kolay iş bulduğu 5 üniversiteden biri olduklarını söyledi.

Elmas, düzenlediği basın toplantısında, SAÜ’nün 42 bin lisans, 26 bin ön lisans, 10 bin 500 yüksek lisans, Bin 650 doktora ve 2 bin 400 yabancı öğrenci olmak üzere toplamda 82 bin 600 kayıtlı öğrenci sayısına ulaştığını söyledi. Yakında açıklanacak pedagojik formasyon öğrencileri ile bu sayısının 90 bine yaklaşacağını belirten Elmas, bin 900 öğretim üyesine sahip oldukları bilgisini verdi. SAÜ olarak eğitim alanında dünyada meydana gelen gelişmeleri yakından takip edip, kendilerini sürekli geliştirdiklerini ifade eden Rektör Elmas, dünyayı tanıyan, evrensel rekabete ve eleştirel düşünceye açık bireyler yetiştirmek amacında olduklarını vurguladı. Elmas, bu doğrultuda, SAÜ bünyesindeki tüm programların dünyanın her yerinde akredite olabilecek düzeyde olduğunu belirtti.

Sakarya Üniversitesi olarak konuşmaktan ziyade uygulamaya odaklandıklarını dile getiren Elmas, bir dönemi işletmelerde fiilen bulunan sistem olan ‘3+1’ ve ‘7+1’ modellerinde elde edilen başarıların bu anlayışın ürünü olduğunu söyledi. Farklı disiplinlerden seçmeli ders, sınıf dışı etkinliklerin krediye dahil edilmesi, öğrenci kulüplerinin sosyal etkinlik yoğunluğu gibi hamlelerle de başka üniversitelere model olacak uygulamalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Rektör Elmas, bütün bu çalışmaların neticesinde SAÜ mezunlarının, en kolay iş bulan 5 üniversiteden biri olduğunu kaydetti.

Son üç yılda bilimsel yayın sayısının yüzde 250 arttığını belirten Rektör Elmas, ARGE çalışmalarına ve yurt dışı eğitime de desteklerinin artarak sürdüğünü anlattı. Bu uygulamaların karşılığı olarak ulusal ve uluslararası kuruluşlardan ‘En İyi Teknopark Ödülü’, ‘Yenilikçi Üniversite Ödülü’ ve ‘En Başarılı Üniversite Rektörü’ ödüllerini aldıklarını dile getiren Prof. Dr. Elmas, ‘İki günü eşit olan ziyandadır’ ilkesiyle üniversitenin kalitesini her gün arttırmaya devam edeceklerini belirtti. Eğitimde kaliteyi arttırma yolunda önemli gördükleri bir diğer konunun da öğretim üyelerinin yurtdışı üniversitelerle bilgi ve deneyim paylaşımı olduğunu söyleyen Elmas, geçtiğimiz yıl yurt dışına giden öğretim elemanı sayısının 700’ü aştığını ve bu alanda da çok önemli mesafe alındığına değindi.

SAÜ olarak bir yandan evrensel rekabete açıkken diğer yandan şehirle bütünleşmeye büyük önem verdiklerini söyleyen Elmas, bu çerçevede basın mensupları ile birlikte tüm paydaşların fikir ve desteğine açık olduklarını ifade etti.

Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’de 3’üncü sırada, yapı ve şehircilik alanında 9’uncu sırada ve bu iki alanda dünyada ilk 500 içinde olduklarını belirten Elmas, üniversite olarak hedeflerinin tüm alanlarda bu çizgiye yerleşmek olduğunu bildirdi.

Ulaşım sıkıntısı
Gazetecilerin bir sorusu üzerine Elmas, ulaşım meselesinin tek taraflı olarak değil konunun belediye, şoförler odası gibi kurumlarla ortak hareketle daha da iyileştirileceğine inandığını dile getirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]