SAÜ yabancı misafirlerini ağırlayacak

Sakarya Üniversitesi 2015 Türkçe Yaz Okulu kapsamında 25 yabancı öğrenciye ev sahipliği yapacak.

Yunus Emre Enstitüsü ile Sakarya TÖMER'in ortaklaşa düzenlediği 2015 Türkçe Yaz Okulu'nun açılışı Sakarya Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Bosna-Hersek, Gürcistan, Cezayir, Fas, Filistin, Japonya, Kazakistan, Karadağ, Kosova, Lübnan, Macaristan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Ürdün'den gelen 25 yabancı öğrenci Türkçe Yaz Okulu kapsamında Sakarya Üniversitesi TÖMER’de Türkçe eğitimi alacaklar.

Fotoğraf sergisi ile gerçekleştirilen açılışa Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Balcı ve SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ile MEB Almanya Münih Eğitim Ataşesi Prof. Dr. İlyas Öztürk, Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun, Türk Dili Bölüm Başkanı ve Sakarya TÖMER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Engin Yılmaz, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Bekir İnce, Öğr. Gör. Erdal Özcan ve yabancı öğrenciler katıldı. Sergide önceki yıllarda Türkçe Yaz Okulu etkinliklerinde çerçevesinde farklı illerde çekilmiş fotoğraflar yer aldı.

Sergi sonrası Sakarya Üniversitesi’nde akşam yemeği verildi. Yemeğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da katıldı. Vali Coş yemek sonrası yaptığı konuşmada, öğrencileri Sakarya'da görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]