SAÜ, yabancı öğrencilerin gözdesi oldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yabancı öğrencilere yönelik tanıtıcı oryantasyon etkinlikleriyle başvurulardaki artışın her yıl katlanmasını beklediklerini belirterek, gelecek yıl 4 ile 4 bin 500 arası yabancı öğrenciye hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Elmas, yaptığı açıklamada, 15 Eylül\'e kadar, yeni, eski ve yabancı öğrencilerin kayıtlarını tamamlayacaklarını anlattı.

Yeni kayıtlarla öğrenci mevcudunun 82 bine çıkmasını beklediklerini kaydeden Elmas, geliştirdikleri randevu sistemiyle başvuruların 10 saniyede tamamlandığını vurguladı.

Elmas, yabancı öğrenci sayısında her yıl artış olduğuna dikkati çekerek, "Geçen yıl yabancı öğrenci sayımız bin 600\'e ulaşmıştı. Bu sene bin 200 yeni kayıtla 2 bin 600\'leri bulacağımızı umuyoruz. Geçen yıl 2 bin 500 kişi ön kayıt için başvurmuştu. Bu yıl 90\'a yakın ülkeden 7 bin 500\'e yakın öğrenci başvurdu. Gün geçtikçe daha nitelikli öğrenciler üniversitemize başvurmaya başladı" diye konuştu.

Yabancı öğrenci sayısı 3 bini geçtikten sonra Türkiye ve Sakarya\'yı tanıtıcı oryantasyon eğitimleri yapılacağına dikkati çeken Elmas, "Tanıtıcı oryantasyon etkinlikleriyle yabancı öğrenci sayısında artışın her yıl katlanmasını, gelecek yıl SAÜ\'de 4 bin ile 4 bin 500 arası yabancı öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]