SAÜ'de hedef 5 bin yabancı öğrenci

Genç Müsiad Sakarya Şubesi yurtdışından eğitim için Sakarya Üniversitesine gelen öğrenciler ile bir araya geldi.

Yurtdışından gelerek Sakarya Üniversitesinde eğitim gören yabancı öğrenciler ile ilgili bir dizi etkinlik yapan Sakarya Genç Müsiad bu kez de Adil Dünya Girişimi kapsamında bir tanışma toplantısı düzenledi. Geçen Yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Uluslararası Genç İşadamları kongresinin ana teması çerçevesinde Adil Dünya Girişimini merkezine alan Sakarya Genç MÜSİAD Dış ilişkiler birimi Sakarya Üniversitesinde okuyan 15 farklı ülkeden yabancı öğrenciler ile bir araya geldi.

Farklı milletlerin tanışmasının hedeflendiği toplantıya Orta Afrika Cumhuriyeti, Nijer, Gana, Benin, Sierra Leone, Mali, Etiopya, Kamerun, Gine, Kolombiya, Somali, Senegal, Fildişi, Tunus ve Çad’dan Sakarya’ya gelen öğrenciler katıldı.

Genç Müsiad Sakarya şube başkanı Burak Arığ düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada kardeşlik bağına vurgu yaparak “Kardeşlik bağlarının güçlenmesini yıllardır farkına varamadığımız ümmet olma şuurunu sizler ile bir araya gelerek geleceğe taşıma temennisindeyiz. 15 farklı ülkeden gelen bu kardeşlerimizin ülkemiz için önemli bir potansiyel olduğunu oluşturacağımız kardeşlik köprülerinin bizleri ekonomik ve sosyal anlamda küresel düşünmeye sevk edecektir.” dedi.

Toplantı sonunda Genç Müsiad dış ilişkiler birimi yaptığı sunumda Afrika kıtasında 54 ülke olduğunu 1 milyar olan nüfusun 2030 yılında 1.6 milyara ulaşması beklendiğini ve şehirleşme oranının %40 tan 15 sene içerisinde %65’e çıkması beklenmekte olduğunu dinamik ve genç bir kuşağın artık Afrika kıtasında daha etkili olacağını THY’nin 2015 yılı itibari ile Afrika’nın 33 farklı ülkesine 55 farklı noktasına uçuş yapmasının ilişkilerimiz açısından çok önemli olduğu vurgulandı.

Sunumda ayrıca;

2002’ de 3 milyar $ olan ihracatımız 2015 yılında 25 milyar $  seviyesine çıkması ülkemizin Afrika’ya olan ilgisini göstermektedir. Bu bağlamda Sakarya Genç Müsiad şubesinin sosyal ve ekonomik projeleri tanıtıldı. Sakarya’nın turizm yerlerine gezilerin düzenleneceği, karşılıklı tanışma ve istişare yemek organizasyonlarının yapılması, yaklaşan Ramazan ayında büyük bir ümmet iftarı yapılması planlandı.

Ekonomik ilişkilerin ülkelerini tanıtan ve ülkelerin ihtiyaçlarını bir arada toplanacağı bir elektronik ortamın oluşturulup bilgi paylaşımı projesi kapsamında öğrenciler girişimlerini bu bilgi havuzunda toplanıp ticaret köprülerinin kolaylaştırılması ve girişimci öğrencilerin Müsiad ailesi ile bir araya gelmesinin sağlanacağı platformun tanıtımı yapıldı. Müsiad’ın 2016 fuarının EXPO teması ile hazırlandığını ihracata teşvik ve küresel farkındalık vurgusunun artık ülkemizde Kobileri de kapsadığı girişimci öğrencilere hatırlatıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas da Katıldı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’ında katıldığı buluşmada Elmas, üniversitemizde şu anda 3.200’e yakın yabancı öğrencinin okuduğunu ve hedeflerinin önümüzdeki yıl 5000 öğrenciyi hedeflediklerini üniversitemizin İstanbul’a yakınlığının ciddi bir avantaj olduğunu bunun yanında okulumuzun öğrencilere sunduğu imkanlardan bahsetti.

Söz alan öğrenciler rektör Muzaffer ELMAS’ a toplantıya katıldığı için ve kendilerini dinlediği için teşekkür ettiklerini ülkelerinde gelecek nesilleri üniversite konusunda Sakarya Üniversitesini teşvik edeceklerini beyan ettiler.
Program Çad’dan öğrenci olarak Sakarya’ya gelen Muhammed Emin Kuran ziyafeti ile sona erdi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]