SAÜ'de 'Yedi Güzel Adam' okumaları başladı

Sakarya Üniversitesi Yedi Hilal Topluluğu tarafından “Yedi Güzel Adam ve Öncülerin İzinde” adlı söyleşi düzenlendi.

“Kampüste Yedi Güzel Okuma Grubu” adı altında düzenlenen söyleşi serisinin ilki Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in okumaları ile başladı. Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Yedi Hilal Sakarya Şube Başkanı Yaşar Şahin öğrenciler katıldı.
Söyleşide konuşmacı olarak yer alan Hüseyin Yorulmaz, Kısakürek’in hayatı, eserleri ile Türk edebiyatında önemli yeri olan ve Yedi Güzel Adam ismiyle bilinen edebiyatçılar hakkında bilgi verdi. Yedi Güzel Adam’ın Cahit Zarifoğlu’nun şiir kitabından yola çıkarak son zamanlarda yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Yorulmaz, yeni Türkiye’den bahsetmek gerekirse bunun öncülerinin Celal Hoca ve Necip Fazıl Kısakürek olduğunu söyledi.

SBE Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan da, okuma grubunun güzel bir çalışma olacağını, okuma gruplarını çok önemsediğini ve gelinen noktayı çok daha ötesine taşıyacağına inandığını kaydetti.
Yedi Hilal Sakarya Şube Başkanı Yaşar Şahin ise konuşmasında, okuma gruplarının diğer çalışmalardan bir farklılık ortaya koyduğunu belirterek, “Bu çalışma sıkıntıların her geçen gün arttığı bir dönemde, bizi yedi güzel adamı ve öncülerini biraz daha fazla anlamaya yardımcı olacaktır. Bunun yanında yeni güzel adamlara ve öncülere de ihtiyacımız var. Bunun için geçmişteki güzel insanları ve öncü insanları iyi okuyup iyi anlamak gerekli” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar kapsamında bahar dönemi sonuna kadar Aliya İzzetbegoviç, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Hasan El-Benna, Sezai Karakoç ve Rasim Özdenören okumaları yapılacak.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]