SAÜ'lü öğrencilerden miniklere sağlık taraması

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri Topluma Hizmet Dersi kapsamında Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hendek Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile sağlık taraması projesi hayata geçirildi.

Hendek İlçesi Aksu, Kurtuluş ve Dikmen Köyleri İlkokulları’nda yapılan projede minik öğrencilerin ağız ve diş sağlığı kontrolü yapıldı; çeşitli bilgiler verildi. Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç Dr. Yüksel Güçlü ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Keskin’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik sonrası konuşan öğrenciler “Güzel bir çalışma oldu. Sayın öğretim görevlilerimize, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabri Doğan ve tüm ilgililere, Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Sayın. Dr. Aydın Erdoğan’a, Hendek Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sayın Dr. Serdar Bayraktar ile taramayı gerçekleştiren görevli doktorlarımıza ve personele, ulaşım konusunda bizlere yardımcı olan Dikmen Köyü Minibüs Kooperatif Başkanı Sayın Vahap Ulusoy ile ikramlar konusunda bize yardımcı olan Hendek Şok Mağazası çalışanlarına, tarama gerçekleştirilen okulların öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Biz ders kapsamında bu projeyi gerçekleştirme fırsatı bulduk ama bu tür etkinlikler önemli. Özellikle öğretmen adayları açısından. Yeni yerleri, yeni insanları tanıyorsunuz. Orada bir köy var o uzakta türküsündeki gibi gitmeden, görmeden o köy bizim demenin anlamı artık günümüzde yok. Giderek, uzakları yakın ederek faydalı bir şeyler yapabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]