SAÜ'ye 'En İyi Yarışma Ruhu' ödülü verildi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda Sakarya Üniversitesi ‘En İyi Yarışma Ruhu’ ödülünü kazandı.

DASK tarafından depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmek amacıyla inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültesi öğrencilerine yönelik, bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya, 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden 66 takım başvurdu. Yarışmanın teknik şartnamesine göre tasarlanan ve balsa ağacından ölçekli modellenen maketler, yarışma sırasında ''sarsma masası'' üzerinde daha öce yaşanmış veya benzeştirilmiş 3 farklı deprem etkisi altında test edildi.

Yarışmada değerlendirme için deprem performansının yanı sıra, hesap-tasarım, planlama, yapım ve sunum konularıda etkili oldu. Etkinlik boyunca katılımcılar tarafından yapılan oylamayla belirlenen ‘En İyi Yarışma Ruhu Ödülü'ne ise Sakarya Üniversitesi layık görüldü. Ödül, Sakarya Üniversitesi adına Takım danışmanları Muharrem Aktaş ve Hüseyin Serdar Küyük, Takım üyeleri Beyza Nur Yılmaz, Uğur Özen, Ali Rıza Karslı ve Ahmet Onur Tağ’a takdim edildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]