Savcı itiraz etti TÜVASAŞ soruşturmasında dava açıldı

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin (TÜVASAŞ), Bulgaristan'a yaptığı vagon ihracatında devletin zarara uğratıldığı iddialarına ilişkin hazırlanan ve mahkeme tarafından iade edilen iddianameye ilişkin savcının yaptığı itiraz sonuçlandı. Mahkemenin savcının itirazını kabul etmesinin ardından dava açıldı.

2010 yılında Bulgaristan Demiryolları tarafından yapılan ihale ve sözleşme dolayısıyla kamu zararının meydana geldiği yönündeki müfettiş ve bilirkişi raporları üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı,'kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak',  'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'edimin ifasına fesat karıştırma' ve 'haksız mal edinme' suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Soruşturtma kapsamında gözaltına alınan TÜVASAŞ Eski Genel Müdürü İ.E. ile Pazarlama Dairesi Başkanı S.A. 13 Mart'ta tutuklanmıştı. İki kişi de yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Yurt dışında olduğu belirlenen bir kişi için de yakalama emri çıkarılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcı, konuyla ilgili iddianameyi hazırlayıp Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunmuştu.
İddianameyi inceleyen mahkeme, bilirkişi raporunun uygun olmadığı yönündeki değerlendirme sonucunda iddanameyi, soruşturmayı yürüten savcıya iade edilmesine karar vermişti.

Bu gelişmenin ardından aylık tutukluluk incelemesini yapan Nöbetçi Sulh Ceza mahkemesi TÜVASAŞ Eski Genel Müdürü İ.E. ile Pazarlama Dairesi Başkanı S.A'nın  tahliyesine karar vermişti.

"Savcı itiraz etti, dava açıldı"


Soruşturma savcısı, iddianamenin iade edilmesi kararı için Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu.

Talebi inceleyen mahkemenin itirazı kabul etmesiyle birlikte iddianame kabul edilerek dava açıldı.

İddianamede, eski genel müdür İ.E'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi sanık olarak yargılanacak.

    
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]