Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu terminale döndü

Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu bahçesinde adım adım gelen tehlikenin habercisi olan manzara.

Terminal gibi okul bahçesi

Bin yüz öğrencinin öğrenim gördüğü ve onlarca öğretmenin görev aldığı Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu’nun bahçesi adeta şehirlerarası otobüs terminaline dönmüş durumda. Okul çıkışlarında bahçede bulunan servis araçlarının adeta otoparkı andıran görüntüleri şaşkınlık yaratırken, öğrenci velileri bu duruma tepki gösteriyorlar.

Veliler duruma tepkili

Serdivan ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenci velileri, okul bahçesini otobüs terminaline çeviren servis araçlarının bu durumuna son verilmesi istenerek, okul dışında araç parkı için caddenin geniş ve uygun olduğu vurgulandı. Veliler öğrencilerin can güvenliği açısından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri\'ne çağrıda bulunarak okul bahçesine servis araçlarının alınmamasını istediler.

Acı yaşanması an meselesi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul bahçelerine servislerin ve herhangi bir taşıtın sokulmaması için yazılı talimatları bulunmasına rağmen, Şehit Ahmet Akyol İlköğretim bahçesinde onlarca okul servis aracının girmesi ilkel görüntüler sergiliyor. Okul çıkışı servislerin hareket halindeyken olası bir kazanın kaçınılmaz olması apaçık ortada iken, bir çocuğun ezilmesi ile yaşanacak acının sorumlusu kim olur sorusu akıllara geliyor.

Okul Müdürü açıklama yapmadı

Okul bahçesini terminale çeviren öğrenci servileri nedeni ile Okul Müdürü Tekin Ateş gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]