Sel suları çekilince hasar ortaya çıktı

Sapanca ilçesinde derelerin taşması sonucu oluşan sel yüzlerce evde su baskınlarına sebep olmuştu. 2 gün devam eden yağışın durması sonucu çalışmalar hız kazanırken, sel sularının çekildiği bölgelerde hasar gün yüzüne çıktı. Yetkililer hasar tespiti için ev ev dolaşmaya başladı.

Sakarya’da şiddetli yağış sonucu Sapanca Gölü’nün besleyen dereler taşmış, 50 ev ve ekili alanlarda su baskınları oluşmuştu. 2 gün süren yağışın ardından sabah saatlerinden itibaren selden hasar gören bölgelerde çalışmalar hız kazandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediyesi Başkanı Aydın Yılmazer ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, selden hasar gören mahallelerde yapılan çalışmaları takip ederken, sel mağduru vatandaşların hasarı ile ilgili bilgi aldı.

Selden etkilenen mahallelerde yağışın kesilmesinin ardından evler boşaltılmaya başlandı. Temizlik çalışmalarının başladığı evlerde hasarın boyutu gün yüzüne çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce sel mağduru vatandaşlarla görüşerek, hasarlarının karşılanacağını ifade etti. Öte yandan Sapanca Kaymakamlığı hoparlörlerden sel sonucunda mağdur olan vatandaşların hasar tespiti için kaymakamlığa başvuru yapmasını istedi.

Son yıllarda görülen en büyük yağışlardan biriyle karşılaştıklarını ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, “Biz işimizin başındaydık, çok şükür can kaybımız yok. Mala gelen zararları da telafi ediyoruz. Arkadaşlarımız hasar tespiti yapıyor. Buralarda normal olarak derelerin açık olması gerekirken derelerin civarında olan yapılaşma dolayı yukarıdan getirilen malzemeler dereleri tıkıyor. Bu gördüğünüz manzaralar ortaya çıkıyor. Buradaki sıkıntı kısa sürede telafi edilecek bir sıkıntı” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]