Serdivan Belediyesi'nden kutlu doğum programı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Serdivan Belediyesi’nin düzenlediği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde Sakarya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun verdiği konserle başlayan program Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın söyleşisi ile devam etti. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay; Hz. Muhammed\'in (SAV) hayatı boyunca sergilediği güzel ahlakına yönelik çarpıcı örnekler vererek özellikle bu asırda tüm insanlığın Peygamber ahlakıyla ahlaklanması gerektiğini söyledi.

Avrupa’nın İslam’ı karalamak adına ortaya attığı, her zemin ve ortamda sıcak tutmaya çalıştığı İslamofobi’nin asılsız bir yafta olduğunu ifade eden Ay, “İslamofobi batının bize yakıştırmaya çalıştığı kötü bir yaftadır. Efendimizin kardeşlik anlayışı ise bunun tam tersine İslam’ın en güzel örneğidir” dedi. Osmanlı zamanında Bursa’daki ipek tüccarlarının gayrimüslimler olduğunu dile getiren Mehmet Emin Ay, o zaman bile gayrimüslimlerin hukuklarının Osmanlı Devleti tarafından korunduğunu ve özgürce yaşayarak ticaret yapabildiklerini söyledi.

Mehmet Emin Ay konuşmasının sonunda organizasyonu düzenleyen Serdivan Belediyesi’ne teşekkür ederek, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm insanlığa hayır getirmesini diledi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]